Briose de ciocolata

Briose de ciocolata

8 portii

Ingrediente

2 oua

3 linguri de unt (43 g unt) 

160 g faina  

30 g cacao 

o lingurita si jumatate de praf de copt 

1/4 lingurita sare 

60 g margarina cu continut redus de grasimi (60% sau 65% grasime) 

150 g zahar sau indulcitor, o cantitate echivalenta (in functie de indulcitorul folosit)

1 lingurita esenta vanilie 

180 ml lapte degresat (0,1% grasime) 

Pentru glazura de ciocolata

60 g unt cu continut redus de grasimi (60% sau 65% grasime) sau margarina cu continut redus de grasimi (60% sau 65% grasime)

2 linguri cacao 

1/2 lingurita esenta vanilie 

125 g zahar pudra sau indulcitor, o cantitate echivalenta (in functie de indulcitorul folosit)

o lingura lapte cu 0,1% grasimi


Mod de preparare

1. Lasa oualele si untul sa ajunga la temperatura camerei (aprox 30 min). Pregateste 18 forme de briose, introdu in fiecare hartia de copt de briose. Intr-un vas mediu amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea.   

2. Preincalzeste cuptorul la 190 grd C. Intr-un castron mare amesteca bine cu un mixer electric untul cu margarina pana se omogenizeaza, adauga treptat zaharul (cate o lingura odata), mixand la viteza medie. Continua timp de 2 minute dupa ce ai terminat de pus zaharul, apoi adauga treptat oualele si vanilia.  Mixand apoi la viteza mica, incepe sa adaugi alternativ compozitia cu faina si lapte peste compozitia cu unt pana ce totul se omogenizeaza bine. Umple 2/3 din formele de briose cu aluatul obtinut. 

3. Coace timp de aproximativ 15 minute, iar cand sunt gata lasa-le 5 minute la racit in forme inainte de a le scoate.  

4. Scoate briosele din forma impreuna cu hartia protectoare, apoi intinde glazura de ciocolata deasupra. 

Prepararea glazurii de ciocolata

1. Intr-un castron amesteca cu un mixer la viteza medie untul, cacaua si vanilia pentru 30 de secunde, adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o compozitie fina si omogena. 

2. Adauga laptele pentru a a obtine consistenta necesara ca sa poti intinde crema de ciocolata peste briose.

Sursa: diabeticlivingonline.com 

Informatii nutritionale / portie

26g carbohidrati; Grasimi saturate 2g; Grasimi 6g; Proteine 2g; Carbohidrati 26g; Calorii 170kcal; Glucide 17g; Colesterol 5mg; Sare 134mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe