Cheesecake cu dovleac

Cheesecake cu dovleac

12 portii

Ingrediente

75 g biscuiti tip crackers integrali

2 linguri unt, topit (28 g unt)

230 g crema de branza tartinabila cu continut redus de grasimi (poti inlocui cu branza de vaci proaspata degresata)

100 g zahar (sau indulcitor, o cantitate echivalenta la 100 g zahar)

120 ml lapte degresat

2 lingurite concentrat vanilie

1/2 lingurita cu coaja de portocala rasa fin

460 g crema de branza tartinabila fara grasimi (puteti inlocui cu branza de vaci proaspata 0,2% grasime)

425 g piure de dovleac (vezi mai jos cum se prepara)

1 lingurita rasa de scortisoara

1 plic gelatina fara arome

60 ml suc de portocale

Mod de preparare

Pentru blat: Sfarama bine biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Pune amestecul intr-o tava cu fundul detasabil cu diametrul de 20 cm (unsa in prealabil) si piseaza-l sa formezi un blat uniform. Pune tava la frigider.

Pentru crema de branza: Intr-un blender sau robot de bucatarie amesteca crema de branza cu continut redus de grasimi (230 g) cu 50 g zahar, 60 ml lapte, vanilia si coaja de portocala pana obtii o compozitie moale si uniforma. Pune amestecul deoparte.

Foloseste apoi robotul de bucatarie (blenderul) pentru a amesteca crema de branza fara grasimi, piureul de dovleac, restul de 50 g zahar si 60 ml lapte si scortisoara. Mixeaza pana se omogenizeaza.

Intr-o cratita mica pune gelatina la inmuiat in sucul de portocala pentru 5 minute. Pune-o apoi pe aragaz la foc mic amestecand pentru a se dizolva complet, apoi opreste focul. Adauga o lingura din gelatina dizolvata in prima compozitie cu branza si restul de gelatina in compozitia cu branza si dovleac.

Scoate tava cu blatul din frigider si toarna branza cu dovleac, apoi peste ea toarna usor compozitia cealalta de branza si cu ajutorul unei spatule sau cu varful unui cutit deseneaza forme amestecand usor cele doua compozitii diferit colorate.

Acopera cu o folie de plastic si pune la frigider peste noapte inainte de a servi.

Cum prepari piureul de dovleac:

Dintr-un dovleac de 1,3 Kg vei obtine (dupa curatare si preparare) aproximativ 700 g piure de dovleac.

Preincalzeste cuptorul la 200 grd C. Curata dovleacul de coaja si miez. Taie pulpa in cuburi de aprox 3 cm latura si pune-le la copt intr-o tava adaugand si o cana de apa. Coace-l pana se inmoaie (sa poti infige usor furculita in el).

Dupa ce s-a copt, lasa-l putin sa se raceasca apoi mixeaza-l intr-un blender pana devine piure.


Sursa: diabeticlivingonline.com, goodhousekeeping.com, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

19g carbohidrati; Calorii 179kcal; Proteine 9g; Total grasimi 7g; Grasimi saturate 4g; Colesterol 23mg; Sodiu 331mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe