Reteta clasica de humus

Reteta clasica de humus

Timp de preparare: 5 minute

Portii: 6


Ingrediente:

• 1 conserva de 400 g cu naut fiert 

• 3 linguri de tahini (pasta de susan) 

• 2 linguri de ulei de masline

• 3-4 catei de usturoi, tocati

• sucul de la 1 lamaie

• sare dupa gust

• piper negru proaspat macinat


Mod de preparare:

1. Se scurge nautul din conserva si se clateste bine, pentru a indeparta sodiul in exces. Se scurge din nou.

2. Se combina toate ingredientele intr-un procesor de alimente sau un blender si se amesteca pana se omogenizeaza, obtinandu-se o pasta groasa. Se adaugă apă, dacă este necesar pentru a produce o textura buna a humusului.

3. Humusul se poate pastra la frigider, intr-un vas acoperit, pana la 5 zile.


Marimea unei portii: 60 g

Sursa: diabetes.org, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

14g carbohidrati; Zaharuri 2g; Grasimi saturate 1,3g; Grasimi 10g; Proteine 5g; Calorii 155kcal; Fibre 4g; Colesterol 0mg; Sodiu 85mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe