Spanac cu quinoa si seminte de pin

Spanac cu quinoa si seminte de pin

Aceasta garnitura merge perfect cu peste, carne de pui sau de porc.

Timp de preparare: 15 minute; 6 portii


Ingrediente

170 g quinoa

480 ml supa de pui

o lingura ulei de masline 

2 catei de usturoi, tocati 

170 g baby spanac 

35 g seminte de pin, prajite 

1 varf lingurita piper proaspat macinat 

2 linguri parmezan ras 

Mod de preparare

1. Gateste quinoa conform instructiunilor de pe pachet si folosind supa de pui. 

2. Daca nu ai aceste intructiuni atunci procedeaza astfel: Spala bine quinoa inainte de preparare cu apa rece, timp de 1-2 minute. Pune supa la fiert, cand a inceput sa fiarba adauga quinoa, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute. De regula pentru a gati o cana de guinoa ai nevoie de 2 cani de lichid, apa sau supa. Dupa ce opresti focul lasa oala acoperita inca 5 minute.

3. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu si soteaza usturoiul pentru 30 de secunde. Adauga spanacul si soteaza-l circa 5 minute.

4. Pune quinoa intr-un castron, adauga spanacul si restul ingredientelor si amesteca bine.


Sursa: diabetes.org, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (bol 125 ml)

23g carbohidrati; Calorii 190kcal; Proteine 8g; Total grasimi 9g; Grasimi saturate 1,1g; Fibre 3g; Colesterol 0mg; Sodiu 100mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe