Tortilla cu somon afumat

Tortilla cu somon afumat

Ingrediente

80 g crema de branza proaspata, tartinabila, cu continut redus de grasimi 

1 lingura arpagic verde proaspat 

1 lingurita coaja de lamaie fin rasa

1 lingura zeama de lamaie

4 bucati lipii (tortillas) din faina integrala (de 15 – 18 cm diametru)

90 g somon afumat feliat subtire si taiat fasii

1 zucchini mic, taiat in fasii foarte subtiri (gen panglici)

cateva felii subtiri de lamaie (optional, dupa gust)


Mod de preparare

1. Intr-un castron mic amesteca crema de branza cu arpagicul, coaja si zeama de lamaie. Intinde amestecul uniform peste lipii lasand cam 1 cm pana la margini.  

2. Imparte somonul in 4 cantitati egale si intinde-l peste jumatate din fiecare lipie. Foloseste o razatoare de legume pentru a taia dovlecelul in panglici foarte subtiri si pune-le apoi peste somon. Ruleaza cu atentie fiecare lipie incepand cu marginea jumatatii pe care ai pus somonul si dovlecelul. Le poti servii cu cateva felii subtiri de lamaie. 


Sursa: diabeticlivingonline.com, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

14g carbohidrati; Total grasimi 6g; Calorii 124kcal; Grasimi saturate 2g; Proteine 12g; Colesterol 15mg; Fibre 9g; Glucide 9g; Sodiu 451mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe