Modalitati simple prin care poti arde 100 de calorii

Daca sala de sport nu este pe gustul tau, dar vrei totusi sa mai scapi de cateva kilograme in plus, ai la dispozitie numeroase metode banale prin care poti arde calorii.

Plimbatul cainelui, spalatul masinii ori maturatul frunzelor din curte sunt doar cateva dintre activitatile cotidiene care „topesc” caloriile nedorite.  

Tine cont insa ca numarul de calorii arse depinde in mare masura si de intensitatea si durata activitatii fizice pe care o depui. Totodata, greutatea pe care o ai poate influenta metabolismul. Studiile arata ca persoanele corpolente ard mai multe calorii decat cele cu o greutate mai mica, chiar daca fac exercitii de aceeasi intensitate si durata.

Afla in continuare care sunt activitatile simple si distractive prin care poti arde 100 de calorii.

Mergi pe jos

Secretul arderii caloriilor in timp ce mergi pe jos consta in ritmul pe care il alegi. De exemplu, vei arde mult mai rapid 100 de calorii daca mergi in ritm alert 15 minute sau urci scarile in loc sa iei liftul. Specialistii spun ca urcatul scarilor este un exercitiu perfect pentru intarirea musculaturii picioarelor si imbunatateste functia respiratorie.
Daca totusi nu vrei sa mergi prea rapid si vrei sa te bucuri de o plimbare relaxanta in aer liber, 100 de calorii vor disparea in aproximativ 35 de minute de mers pe jos. Impinsul caruciorului timp de 30 de minute este, de asemenea, o modalitate inedita prin care poti topi 100 de calorii. 

Fa curat in casa

Aspiratul, stersul prafului ori spalatul podelelor sunt activitati casnice deopotriva necesare, dar si benefice pentru mentinerea starii de sanatate. 100 de calorii vei arde daca: zugravesti timp de 44 de minute, calci hainele timp de 39 de minute, aspiri si stergi praful 35 de minute sau speli podelele ori vasele pentru 24 de minute. 

Activitati in aer liber

Indiferent de anotimp, daca stai la curte vei avea tot timpul ceva de facut care sa iti puna corpul in miscare. Poti pierde 100 de calorii daca: plimbi cainele o jumatate de ora, maturi frunzele din curte timp de 21 de minute, speli masina 20 de minute, tai iarba 16 minute sau dai zapada la o parte cu o lopata timp de 15 minute. 

Razi si slabesti

Ai putea fi surprins sa afli ca pana si rasul topeste caloriile. Potrivit unui studiu publicat in International Journal of Obesity, 15 minute de ras topesc mai bine de 40 de calorii. Mai mult decat atat, rasul creste cu pana la 20% nivelul de energie si are efecte anti-stres. Ai nevoie, deci, de vreo 38 de minute de ras zdravan ca sa arzi 100 de calorii.

Alte activitati distractive prin care poti arde 100 de calorii sunt: mersul pe bicicleta timp de 15 minute, aruncatul discului frisbee pentru 30 de minute, ping-pong, badminton, mers pe role sau pe patine pentru 20 de minute ori jucatul golfului pentru 20 de minute. 

Ieftin si eficient

Urmatoarele activitati pe care ti le propunem pentru a arde 100 de calorii nu presupun costuri exorbitante si pot fi facute in spatii ferite de ochii curiosilor. Iata cateva exemple: yoga sau stretching timp de 36 de minute, inot in piscina timp de 15 minute, dans pe muzica preferata timp de 14 minute si saritul corzii timp de 10 minute.

Surse: diabetes.org, besthealthmag.ca

Inapoi la categorie

Citeste si
Cum sa faci sport in siguranta daca ai diabet
Sport fara accidentari, sfaturi pentru a fi in siguranta
Elemente de baza pentru un antrenament eficient si lipsit de riscuri
Tipuri de activitati fizice recomandate persoanelor cu diabet