Ce este diabetul zaharat de tip 1? Simptome si tratament

Simptomele de diabet zaharat tip 1 se dezvolta, de obicei, rapid, in cateva zile sau saptamani, si sunt cauzate de hiperglicemie.

Citeste mai departe

Diabetul zaharat de tip 1, cauze si riscuri

Diabetul de tip 1 se dezvolta din cauza ca sistemul imunitar al organismului distruge celulele beta dintr-o zona a pancreasului, numita insulele lui Langerhans.

Citeste mai departe

Diagnostic si analize ale diabetului zaharat de tip 1

Analizele de sange periodice sunt extrem de importante pentru orice persoana, deoarece in faza initiala diabetul zaharat de tip 1 poate sa fie lipsit de simptome.

Citeste mai departe

Preventie si tratament pentru diabet zaharat de tip 1

Multe persoane cu diabet zaharat de tip 1 pot trai o viata lunga si sanatoasa. Cheia pentru o sanatate buna este mentinerea nivelului glicemiei in limitele normale.

Citeste mai departe

Ce trebuie sa stii despre insulina

In tratament, va trebui sa acorzi un interes special tipurilor de insulina recomandate de doctorul tau si modului in care le poti aplica in mod optim.

Citeste mai departe

Cum se face injectia cu insulina

Injectiile cu insulina vor deveni o parte din rutina zilnica. Ca sa la poti administra cat mai eficient, e bine sa inveti cat mai multe despre ele.

Citeste mai departe

Ce este si cum functioneaza pompa de insulina

O pompa de insulina poate fi reglata dupa stilul tau de viata, fiind mai comod de utilizat decat injectiile.

Citeste mai departe

Cum iti alegi setul de perfuzie pentru pompa de insulina si cum il utilizezi

Pompa de insulina usureaza mult administrarea insulinei, dar folosirea ei eficienta depinde de setul de perfuzie. Cum alegi un set de perfuzie care sa ti se potriveasca?

Citeste mai departe