Diabetul la copii - sfaturi generale pentru parinti

Copilul tau a fost diagnosticat cu diabet zaharat? E adevarat, este o boala cronica pe viata, dar sa stii ca tot va putea face toate lucrurile pe care le fac si ceilalti copii.…

Citeste mai departe

Copii cu diabet si comunicarea in familie

Daca ai un copil diagnosticat cu diabet, comunicarea in familie devine esentiala pentru a lucra impreuna, ca o echipa, si pentru o stare psihologica mai buna.

Citeste mai departe

Cum abordezi greselile in ingrijirea copilului cu diabet

Dupa ce vei invata primele lucruri despre diabetul de tip 1, vei dori sa poti face totul perfect. Dar pregateste-te si pentru greseli.

Citeste mai departe

Copiii cu diabet zaharat de tip 1 la scoala

Poate ca nu ti-ai dus copilul cu diabet zaharat de tip 1 la gradinita, dar la scoala va trebui sa mearga.

Citeste mai departe

Cum sa iti ajuti copilul adolescent cu diabet

Adolescenta este o perioada dificila nu doar pentru copil, ci si pentru parinti. Dar cand in scena exista si un diabet zaharat de tip 1, lucrurile se complica.

Citeste mai departe

Ce faci daca cineva drag e diagnosticat cu diabet?

Chiar daca asumarea responsabilitatilor fata de o persoana bolnava nu este punctul tau forte, iata ce ai putea sa faci pentru a trece si tu, si celalat cu bine prin aceasta situatie.

Citeste mai departe

Probleme emotionale la copii si adolescentii cu diabet de tip 1

Un diagnostic de diabet zaharat de tip 1 poate da peste cap orice persoana, indiferent de varsta, dar copiii sunt si mai afectati decat adultii.

Citeste mai departe

10 sfaturi pentru cei care au grija de cineva diabet de tip 1

Pe neasteptate, a sosit vestea ca cineva dintre ai tai are diabet zaharat de tip 1. Iar tu te vei numara printre cei care trebuie sa aiba grija de el sau ea. Cum te vei descurca?

Citeste mai departe