Ce inseamna un plan alimentar in diabet
O alimentatie echilibrata te poate ajuta sa controlezi nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscurile de complicatii ale diabetului.
Citeste mai departeIntocmirea planului de alimentatie in diabet prin calculul carbohidratilor
Intocmirea unui plan de alimentatie pentru copiii si tinerii care sufera de diabet zaharat de tip 1 este importanta pentru a mentine glicemia acestora in limite normale.
Citeste mai departePlanificarea alimentatiei prin metoda farfuriei
„Metoda farfuriei” este cunoscuta de catre nutritionistii care te invata cum sa mananci daca ai diabet zaharat drept o metoda simpla si destul de eficienta pentru gestionarea…
Citeste mai departeCum folosesti indicele glicemic in planificarea alimentatiei
O alimentatie care sa ia in calcul nu doar numarul de carbohidrati, ci si indicele glicemic (IG) al alimentelor se poate dovedi benefica in cazurile de diabet zaharat.
Citeste mai departeCarbohidrati, indice glicemic si incarcatura glicemica. Cei trei parametri ai planificarii meselor in diabet
Piatra de temelie in gestionarea diabetului zaharat, mai ales al celui insulino-dependent, o reprezinta planificarea corecta a meselor.
Citeste mai departeCe inseamna „o portie” in meniul pentru diabetici?
In diabetul zaharat ceea ce numim „o portie” nu inseamna nici pe departe o portie de mancare. Cand iti concepi mesele va trebui sa faci un pic de matematica.
Citeste mai departeVegetarian cu diabet: cum iti planifici mesele?
Daca urmezi o dieta vegetariana, fie ca urmare a bolii, fie pentru ca deja tineai una inainte de diagnostic, asigura-te ca folosesti surse variate de proteine.
Citeste mai departe