Ce inseamna un plan alimentar in diabet

O alimentatie echilibrata te poate ajuta sa controlezi nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscurile de complicatii ale diabetului.

Citeste mai departe

Intocmirea planului de alimentatie in diabet prin calculul carbohidratilor

Intocmirea unui plan de alimentatie pentru copiii si tinerii care sufera de diabet zaharat de tip 1 este importanta pentru a mentine glicemia acestora in limite normale.

Citeste mai departe

Planificarea alimentatiei prin metoda farfuriei

„Metoda farfuriei” este cunoscuta de catre nutritionistii care te invata cum sa mananci daca ai diabet zaharat drept o metoda simpla si destul de eficienta pentru gestionarea…

Citeste mai departe

Cum folosesti indicele glicemic in planificarea alimentatiei

O alimentatie care sa ia in calcul nu doar numarul de carbohidrati, ci si indicele glicemic (IG) al alimentelor se poate dovedi benefica in cazurile de diabet zaharat.

Citeste mai departe

Carbohidrati, indice glicemic si incarcatura glicemica. Cei trei parametri ai planificarii meselor in diabet

Piatra de temelie in gestionarea diabetului zaharat, mai ales al celui insulino-dependent, o reprezinta planificarea corecta a meselor.

Citeste mai departe

Ce inseamna „o portie” in meniul pentru diabetici?

In diabetul zaharat ceea ce numim „o portie” nu inseamna nici pe departe o portie de mancare. Cand iti concepi mesele va trebui sa faci un pic de matematica.

Citeste mai departe

Vegetarian cu diabet: cum iti planifici mesele?

Daca urmezi o dieta vegetariana, fie ca urmare a bolii, fie pentru ca deja tineai una inainte de diagnostic, asigura-te ca folosesti surse variate de proteine.

Citeste mai departe

Dieta fara gluten in diabet zaharat

Poti sa ai diabet zaharat, dar in acelasi timp si intoleranta la gluten, ceea ce iti va complica alegerile alimentare si alcatuirea unei diete cat mai echilibrate.

Citeste mai departe