Paste cu bacon si rozmarin
Acest sos cremos are mult mai putine calorii decat sosurile pe care le gasesti de cumparat in magazine si il poti prepara usor in timp ce se gatesc pastele.
Timp de preparare si gatire: 25 minute; 2 portii
Ingrediente
• 175g paste
• 2 felii de bacon, taiate (poti inlocui cu sunca afumata)
• 1 praz (150g), taiat foarte subtire
• 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat
• 150g iaurt
• 1 lingura pasta de rosii uscate
• sare si piper dupa gust
• 2 linguri parmezan ras
Mod de preparare
1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge-le.
2. Intr-o tigaie non aderenta prajeste la foc mediu baconul timp de 2 minute, adaugi prazul si rozmarinul si mai prajesti 3 – 4 minute pana cand prazul s-a patruns.
3. Amesteca iaurtul cu pasta de rosii uscate.
4. Pune baconul cu praz si rozmarin peste paste, adauga iaurtul cu pasta de rosii si amesteca-le pe toate.
5. Serveste-le calde cu parmezan presarat deasupra.
Informatii nutritionale / portie (388 g)
72g carbohidrati; Calorii 472kcal; Proteine 23g; Total grasimi 10,4g; Grasimi saturate 4,4g; Glucide 8,3g; Sare 1,8g
Inapoi la categorie