Briose de legume

Briose de legume

Sunt ideale pentru micul dejun sau o gustare in timpul zilei si usor de preparat.

6 portii, 12 briose, 9 carbohidrati / portie

Ingrediente

160 ml apa

50 g bulgur

90 zucchini (dovlecei) taiati cubulete mici

40 g ceapa taiata cubulete

lingura ulei de masline

60 g  rosie taiata cubulete, fara samburi, fara miez

60 g branza degresata feta maruntita (sau rasa) 

8 oua

2 lingurite oregano proaspat sau rozmarin 

un varf de lingurita de piper


Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 175 grade si unge cu putin ulei formele de briose.

2. Intr-o cratita mica se amesteca si se pun la fiert apa cu bulgurul. Cand a inceput sa fiarba se da focul mic si se acopera cu un capac. Lasa sa fiarba inabusit la foc mic timp de 12 – 15 minute pana cand bulgurul s-a fiert, apoi scurge apa.  

3. In putin ulei incins, la foc mediu, caleste ceapa 2-3 minute apoi adauga zucchini pentru inca cateva minute pana devine fraged/moale. Ia vasul de pe foc si adauga amestecand bulgurul, cubuletele de rosie si branza. Distribuie amestecul in mod egal in formele de briose.

4. Intr-un castron bate oualele amestecandu-le apoi cu oregano si piper. Toarna-le peste compozitia din formele de briose. 

5. Pune-le la copt pentru aproximativ 15-18 minute, apoi lasa-le sa se odihneasca inca 5 minute inainte de a le scoate din forme. Serveste-le calde. 


Sursa: diabeticlivingonline.com, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

9g carbohidrati; Sodium 294mg; Grasimi saturate 1g; Proteine 11g; Total grasimi 4g; Fibre 2g; Glucide 3g; Calorii 117kcal; Colesterol 3mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe