Budinca de fructe de padure

Budinca de fructe de padure

6 portii

Ingrediente

2 oua

50 g zahar (sau indulcitor rezistent la coacere)

1 lingurita esenta vanilie 

1 g sare

240 ml lapte degresat 

70 g faina 

1/2 lingurita praf de copt 

500 g fructe de padure proaspete asortate (capsuni, zmeura, afine) 


Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 200 grd C. Unge cu putin ulei 6 forme de copt (tip ramekin, de ceramica sau metal) si pune-le intr-o tava de copt. 

2. Intr-un castron mediu combina oualele, zaharul, vanilia si sarea. Bate-le cu un tel pana ce amestecul devine spumos. Adauga apoi laptele, faina si praful de copt si amesteca-le pana se omogenizeaza. 

3. Distribuie fructele in mod egal in formele pregatite, apoi toarna aluatul peste ele (fructele nu vor fi complet acoperite). Pune la copt pentru aproximativ 20 de minute. Se servesc calde si eventual cu putin zahar pudra pe deasupra. 

Sursa: diabeticlivingonline.com 

Informatii nutritionale / portie

26g carbohidrati; Grasimi saturate 1g; Grasimi 2g; Proteine 5g; Fibre 3g; Carbohidrati 26g; Calorii 141kcal; Colesterol 71mg; Sare 86mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe