Budinca de fructe de padure
6 portii
Ingrediente
• 2 oua
• 50 g zahar (sau indulcitor rezistent la coacere)
• 1 lingurita esenta vanilie
• 1 g sare
• 240 ml lapte degresat
• 70 g faina
• 1/2 lingurita praf de copt
• 500 g fructe de padure proaspete asortate (capsuni, zmeura, afine)
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 200 grd C. Unge cu putin ulei 6 forme de copt (tip ramekin, de ceramica sau metal) si pune-le intr-o tava de copt.
2. Intr-un castron mediu combina oualele, zaharul, vanilia si sarea. Bate-le cu un tel pana ce amestecul devine spumos. Adauga apoi laptele, faina si praful de copt si amesteca-le pana se omogenizeaza.
3. Distribuie fructele in mod egal in formele pregatite, apoi toarna aluatul peste ele (fructele nu vor fi complet acoperite). Pune la copt pentru aproximativ 20 de minute. Se servesc calde si eventual cu putin zahar pudra pe deasupra.
Sursa: diabeticlivingonline.com
Informatii nutritionale / portie
26g carbohidrati; Grasimi saturate 1g; Grasimi 2g; Proteine 5g; Fibre 3g; Carbohidrati 26g; Calorii 141kcal; Colesterol 71mg; Sare 86mg
Inapoi la categorie