Burger de vita cu legume
Un burger de vita cu spanac, cu putine calorii si putine grasimi.
Timp de preparare: 10 minute; 4 portii
Ingrediente
• 450 g carne slaba de vita, tocata
• 280 g spanac tocat congelat care se lasa la decongelat si apoi se scurge
• ½ lingurita praf de usturoi
• ½ lingurita praf de ceapa
• piper macinat (dupa gust)
• 2 lingurite ierburi, amestec italian (condimente italiene) cumparate din comert sau preparat in casa
Poti prepara acasa un amestec de condimente de tip italian combinand intr-un mojar 3 linguri busuioc uscat, 3 linguri oregano uscat, 3 linguri patrunjel uscat, 1 lingura usturoi pudra, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita rozmarin uscat si ¼ lingurita piper macinat si pisandu-le cu pistilul ca sa obtii o consistenta fina si uniforma. Pastreaza amestecul obtinut intr-un borcan de sticla bine inchis.
Mod de preparare
1. Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
2. Imparte amestecul obtinut in 4 cantitati egale si da-le forma de burgeri. Acopera cu o folie de plastic si lasa sa stea o ora la frigider.
3. Incinge gratarul sau o tigaie nonaderenta si gateste burgerii.
Informatii nutritionale / portie
5g carbohidrati; Calorii 166kcal; Proteine 24g; Total grasimi 4,8g; Fibre 2g; Colesterol 61mg; Sodiu 62mg
Inapoi la categorie