Cartofi wedges picanti cu sos

Cartofi wedges picanti cu sos

O varianta excelenta chiar si pentru o petrecere, mult mai sanatosi si cu mai putine grasimi decat variantele de la restaurant sau fast-food.

Timp de preparare si gatire: 50 minute; 8 portii

Ingrediente

8 cartofi pentru copt, fiecare taiat in bucati mari, tip wedges  

3 linguri ulei  

1 lingura paprika 

Pentru sosul de usturoi cu ierburi aromate  

200g crema de branza proaspata, degresata  

200g iaurt 

3 - 5 (dupa gust) catei de usturoi, pisati 

3 linguri frunze menta proaspete, tocate  

3 linguri patrunjel patrunjel proaspat, tocat  

Pentru sosul tip salsa 

400g rosii cubulete la conserva  

1 ardei iute rosu  

1 catel de usturoi, pisat 

3 linguri coriandru proaspat, tocat  

Mod de preparare 

1. Preincalzeste cuptorul la 200º C.

2. Pune cartofii intr-o oala cu apa clocotita si lasa-I sa fiarba timp de 5 minute. Scurge-i apoi si pune-i intr-o tava pentru cuptor. 

3. Amesteca uleiul cu paprika si unge cartofii cu el. Pune tava la cuptor si coace-i aprox 20 – 25 de minute pana sunt patrunsi, aurii si crocanti. 

4. Sosul de usturoi: Amesteci bine toate ingredientele, apoi torni intr-un castron pentru servire. 

5. Sosul tip salsa: Scurge zeama rosiilor din conserva. Amesteca intr-un blender rosiile cu ardeiul iute, usturoiul si coriandru. Toarna apoi intr-un vas de servire. 

6. Serveste cartofii cu sosul preferat.

Sursa: diabetes.org.uk

Informatii nutritionale / portie (290 g)

1g carbohidrati; Calorii 235kcal; Proteine 9,9g; Grasimi 6g; Grasimi saturate 2,8g; Glucide 4,3g; Sare 0,4g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe