Cartofi wedges picanti cu sos
O varianta excelenta chiar si pentru o petrecere, mult mai sanatosi si cu mai putine grasimi decat variantele de la restaurant sau fast-food.
Timp de preparare si gatire: 50 minute; 8 portii
Ingrediente
• 8 cartofi pentru copt, fiecare taiat in bucati mari, tip wedges
• 3 linguri ulei
• 1 lingura paprika
Pentru sosul de usturoi cu ierburi aromate
• 200g crema de branza proaspata, degresata
• 200g iaurt
• 3 - 5 (dupa gust) catei de usturoi, pisati
• 3 linguri frunze menta proaspete, tocate
• 3 linguri patrunjel patrunjel proaspat, tocat
Pentru sosul tip salsa
• 400g rosii cubulete la conserva
• 1 ardei iute rosu
• 1 catel de usturoi, pisat
• 3 linguri coriandru proaspat, tocat
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 200º C.
2. Pune cartofii intr-o oala cu apa clocotita si lasa-I sa fiarba timp de 5 minute. Scurge-i apoi si pune-i intr-o tava pentru cuptor.
3. Amesteca uleiul cu paprika si unge cartofii cu el. Pune tava la cuptor si coace-i aprox 20 – 25 de minute pana sunt patrunsi, aurii si crocanti.
4. Sosul de usturoi: Amesteci bine toate ingredientele, apoi torni intr-un castron pentru servire.
5. Sosul tip salsa: Scurge zeama rosiilor din conserva. Amesteca intr-un blender rosiile cu ardeiul iute, usturoiul si coriandru. Toarna apoi intr-un vas de servire.
6. Serveste cartofii cu sosul preferat.
Sursa: diabetes.org.uk
Informatii nutritionale / portie (290 g)
1g carbohidrati; Calorii 235kcal; Proteine 9,9g; Grasimi 6g; Grasimi saturate 2,8g; Glucide 4,3g; Sare 0,4g
Inapoi la categorie