Chek cu alune si cacao
Un chek pare adesea complicat de realizat, dar aceasta reteta nu e dificila, iti va lua probabil mai mult timp sa pregatesti toate ingredientele.
12 portii
Ingrediente
• 20 g fulgi de ovaz
• 1 lingura zahar brun (sau indulcitor, o cantitate echivalenta unei linguri de zahar brun)
• 1/4 lingurita scortisoara
• 1 lingura unt 60% grasime sau margarina (14 g)
• 30 g alune, prajite, taiate (poti inlocui cu nuci)
• 165 g faina
• 100 g zahar (sau indulcitor, o cantitate echivalenta la 100 g zahar)
• 1/2 lingurita praf de copt
• 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
• 1/8 lingurita sare
• 1 ou, batut
• 120 ml smantana cu continut redus de grasimi
• 60 ml apa
• 3 linguri ulei
• 2 linguri cacao
• 1 lingura lapte degresat
• 1/2 lingurita concentrat vanilie
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 175 grd C. Unge o tava (de chec) pentru cuptor.
2. Pentru topping: intr-un castron mic combina fulgii de ovaz, zaharul brun si scortisoara cu untul (vei obtine un amestec smaramicios) apoi adauga alunele.
3. Intr-un alt castron amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat amesteca oul batut, smantana, apa si uleiul, apoi le adaugi peste compozitia cu faina amestecand totul foarte bine. Pune jumatate din aluat in alt vas si amesteca cu cacaua, laptele si vanilia.
4. In tava unsa in prealabil pui mai intai aluatul simplu, apoi aluatul cu cacao, adaugandu-l in movilite mici si folosind o spatula incearca sa-l amesteci putin cu primul aluat pentru a rezulta o compozitie marmorata. Deasupra presara toppingul.
5. Coace la cuptor pentru aproximativ 20 – 25 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul compozitiei iese afara fara urme de aluat lipite pe ea.
Informatii nutritionale / portie
23g carbohidrati; Calorii 170kcal; Proteine 3g; Glucide 10g; Total grasimi 7g; Grasimi saturate 1g; Colesterol 20mg; Sodiu 81g
Inapoi la categorie