Chek cu alune si cacao

Chek cu alune si cacao

Un chek pare adesea complicat de realizat, dar aceasta reteta nu e dificila, iti va lua probabil mai mult timp sa pregatesti toate ingredientele.

12 portii

Ingrediente

20 g fulgi de ovaz 

1 lingura zahar brun (sau indulcitor, o cantitate echivalenta unei linguri de zahar brun) 

1/4 lingurita scortisoara 

1 lingura unt 60% grasime sau margarina (14 g)

30 g alune, prajite, taiate (poti inlocui cu nuci) 

165 g faina 

100 g zahar (sau indulcitor, o cantitate echivalenta la 100 g zahar) 

1/2 lingurita praf de copt 

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 

1/8 lingurita sare 

1 ou, batut 

120 ml smantana cu continut redus de grasimi 

60 ml apa 

3 linguri ulei 

2 linguri cacao 

1 lingura lapte degresat 

1/2 lingurita concentrat vanilie 


Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 175 grd C. Unge o tava (de chec) pentru cuptor. 

2. Pentru topping: intr-un castron mic combina fulgii de ovaz, zaharul brun si scortisoara cu untul (vei obtine un amestec smaramicios) apoi adauga alunele. 

3. Intr-un alt castron amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat amesteca oul batut, smantana, apa si uleiul, apoi le adaugi peste compozitia cu faina amestecand totul foarte bine. Pune jumatate din aluat in alt vas si amesteca cu cacaua, laptele si vanilia.

4. In tava unsa in prealabil pui mai intai aluatul simplu, apoi aluatul cu cacao, adaugandu-l in movilite mici si folosind o spatula incearca sa-l amesteci putin cu primul aluat pentru a rezulta o compozitie marmorata. Deasupra presara toppingul.

5. Coace la cuptor pentru aproximativ 20 – 25 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul compozitiei iese afara fara urme de aluat lipite pe ea.

Sursa: diabeticlivingonline.com, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

23g carbohidrati; Calorii 170kcal; Proteine 3g; Glucide 10g; Total grasimi 7g; Grasimi saturate 1g; Colesterol 20mg; Sodiu 81g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe