Chiftele

Timp de preparare si gatire: 40 minute; 8 portii
Ingrediente
• 1 felie de paine alba, fara coaja
• 2 linguri lapte
• 450g carne slaba de porc, tocata
• 2 catei de usturoi tocati marunt
• 1 galbenus de ou (batut)
• 1 ceapa mica fin tocata
• 3 linguri amestec de ierburi proaspete, tocate (precum patrunjel, cimbru)
• 1 lingura ulei de masline
• piper proaspat macinat (dupa gust)
Pentru sos
• 150 ml zeama supa de vita (o poti obtine fierband oase de vita cu legumele de baza pentru o supa: morcov, telina, ceapa)
• 150 ml apa
• 1 ceapa mica, tocata
• 1 morcov curatat si tocat
• 2 rosii, tocate
• 2 linguri vermut (poti inlocui cu vin)
• 1 lingura amidon alimentar
Mod de preparare
1. Pune painea intr-un castron mic, toarna laptele si las-o sa se inmoaie 5 minute. Piseaz-o apoi cu o furculita.
2. Amesteca bine carnea cu usturoiul, galbenusul de ou, ceapa si ierburile, asezoneaza cu piper si formeaza 16 chiftelute rotunde plate.
3. Pune pe foc la incins o tigaie tip grill, apoi pune uleiul si gateste chiftelele intorcandu-le din cand in cand pentru a se rumeni uniform.
4. Intre timp combina toate ingredientele pentru sos mai putin amidonul intr-o cratita mica si las-o sa fiarba la foc mic pentru 8-10 minute pana cand legumele s-au patruns.
5. Transfera-le apoi intr-un blender si mixeaza-le pana devine o pasta. Pune-le din nou in cratita in care au fiert.
6. Amesteca amidonul cu o lingura de apa si pune-l peste sos. Pune cratita la foc mic si reincalzeste sosul mestecand pana se ingroasa. Toarna sosul peste chiftele si serveste-le cu spaghete sau piure.
Cateva sfaturi:
• Poti inlocui painea alba cu paine integrala, iar carnea de porc cu carne de vita sau curcan.
• In carnea pentru chiftele poti adauga putina boia iute daca doresti sa fie putin picante.
Informatii nutritionale / portie (129 g)
9g carbohidrati; Glucide 2,5g; Calorii 158kcal; Proteine 12,2g; Total grasimi 7,9g; Grasimi saturate 2,5g; Sare 0,4g
Inapoi la categorie