Desert cu afine si migdale
Timp de preparare si gatire 35 minute; 6 portii
Un desert usor cu afine si migdale.
Ingrediente
• 3 oua
• 1 lingura de zahar
• 32 g migdale, macinate
• 370 g afine proaspete
• 2 linguri amidon
• 120 g smantana pentru frisca
• 1 lingurita zahar
• 120 ml iaurt cu aroma de vanilie
Mod de preparare
• Separa albusurile de galbenusuri.
• Mixeaza galbenusurile cu o lingura de zahar pana se fac spuma.
• Macina migdalele si adauga-le peste galbenusuri.
• Bate albusurile spuma, tare, apoi incorporeaza-le usor peste amestecul cu galbenusuri.
• Unge o tava de 32x22 cm, pune hartie de copt si toarna compozitia in tava.
• Se coace la 165 grd C pentru aproximativ 12 – 15 minute.
• Lasa sa se raceasca, scoate blatul din tava apoi taie-l in patrate mici.
Prepararea sosului de afine
• Fa un piure de afine mixand 75 g de afine intr-un blender.
• Dizolva amidonul in smantana.
• Intr-o cratita amesteca smantana cu piureul de afine, cu restul afinelor si pune-o la foc mic mestecand continuu pana se ingroasa (in jur de 5 minute).
• Las-o sa se raceasca si apoi dizolva o lingurita de zahar.
Pe platoul de servire toarna jumatate din cantitatea de sos. Pune patratele de blat peste sosul de afine, apoi toarna restul de sos peste blat. Deasupra toarna iaurtul. Serveste imediat.
Sursa: defeatdiabetes.org
Informatii nutritionale / portie
14g carbohidrati; Grasimi 10g; Proteine 8g; Calorii 177kcal; Sare 357mg
Inapoi la categorie