File de somon acoperit cu o crusta de fistic

File de somon acoperit cu o crusta de fistic

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de preparare: 25 minute

Portii: 4


Ingrediente:

• 6 linguri fistic decojit si tocat marunt

• 1/4 cana faina integrala (30 g)

• 2 albusuri de ou, batute

• 4 fileuri de somon (120 g bucata)

• Ulei de gatit, cu pulverizator


Mod de preparare:

1, Se preincalzeste cuptorul la 200°C. Intr-o farfurie, se amesteca faina si fisticul tocat. Intr-o alta farfurie, mai adanca, se bate albusul de ou.

2. Se cufunda partea de sus a fiecarui file de somon in amestecul de albusuri.

3. Se stropeste o foaie de copt cu ulei de gatit si se asaza pe o tava pentru cuptor. Se pun deasupra fileurile de somon, cu partea cu albusul in sus, iar peste albus se presara fisticul cu faina, pana se acopera bine. Fisticul se va lipi de peste. 

4. Se da tava la cuptor pentru 25 de minute. 


Marimea unei portii: 1 file de somon

Sursa: diabetes.org, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

9g carbohidrati; Fibre 2g; Calorii 295kcal; Proteine 29g; Grasimi 15g; Grasimi saturate 2,4g; Zaharuri 1g; Colesterol 75mg; Sodiu 85mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe