File de somon acoperit cu o crusta de fistic
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 25 minute
Portii: 4
Ingrediente:
• 6 linguri fistic decojit si tocat marunt
• 1/4 cana faina integrala (30 g)
• 2 albusuri de ou, batute
• 4 fileuri de somon (120 g bucata)
• Ulei de gatit, cu pulverizator
Mod de preparare:
1, Se preincalzeste cuptorul la 200°C. Intr-o farfurie, se amesteca faina si fisticul tocat. Intr-o alta farfurie, mai adanca, se bate albusul de ou.
2. Se cufunda partea de sus a fiecarui file de somon in amestecul de albusuri.
3. Se stropeste o foaie de copt cu ulei de gatit si se asaza pe o tava pentru cuptor. Se pun deasupra fileurile de somon, cu partea cu albusul in sus, iar peste albus se presara fisticul cu faina, pana se acopera bine. Fisticul se va lipi de peste.
4. Se da tava la cuptor pentru 25 de minute.
Marimea unei portii: 1 file de somon
Sursa: diabetes.org, Foto: Shutterstock
Informatii nutritionale / portie
9g carbohidrati; Fibre 2g; Calorii 295kcal; Proteine 29g; Grasimi 15g; Grasimi saturate 2,4g; Zaharuri 1g; Colesterol 75mg; Sodiu 85mg
Inapoi la categorie