Frittata de broccoli si rosii

Servita cel mai des ca o varianta de mic dejun sau cina usoara, o portie de frittata poate fi uneori si o gustare sau o garnitura pentru un pranz.
4 portii, 7 carbohidrati pe portie
Ingrediente
• 6 albusuri
• 3 oua
• 1/4 lingurita sare
• 1/4 lingurita piper negru
• 40 g branza feta sfaramata in bucatele
• 140 g broccoli, fara tulpina
• 2 linguri de ceapa tip salota tocata foarte marunt
• 1 lingura ulei de masline
• 190 g rosii cherry taiate in sferturi
Mod de preparare
1. Intr-un castron se bat albusurile cu oualele, adaugand apoi sarea, piperul si bucatelele de branza feta.
2. Incinge la foc mediu o tigaie (sau o cratita medie care poate fi pusa la cuptor) cu o lingura de ulei, pune broccoli taiat bucatele si salota, gateste-le timp de 5 – 10 minute amestecand din cand in cand.
3. Cand broccoli a devenit fraged adauga compozitia cu oua si gateste totul la foc mediu spre mic. Pe masura ce se incheaga amesteca cu o spatula compozitia pentru ca oul nefacut de deasupra sa ajunga dedesupt si a se prepara uniform. Continua asa pana cand oul din compozitie s-a inghegat, dar compozitia este inca moale. Adauga deasupra compozitiei rosiile cherry.
4. Pune-o in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 5-10 minute. Se lasa sa mai stea inca 5 minute inainte de servire.
Informatii nutritionale / portie
7g carbohidrati; Colesterol 161mg; Calorii 134kcal; Glucide 3g; Fibre 2g; Total grasimi 6g; Proteine 14g; Grasimi saturate 2g; Sodium 416mg
Inapoi la categorie