Frittata de spanac
Frittata este o omleta italiana cu branza, carne sau legume amestecate cu oua. Este perfecta pentru un mic dejun sau o cina usoara.
4 portii
Ingrediente
2 lingurite ulei de masline
1 catel de usturoi tocat
100 g baby spanac
3 oua intregi si 4 albusuri oua
jumatate lingurita sare
un sfert de lingurita piper macinat
jumatate de ceapa tocata
40 g ardei gras rosu tocat
300 g cartofi dati pe razatoare sau tocati mic
5 g busuioc tocat (2 linguri)
30 g mozzarella sau branza slaba rasa
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 175 grd celsius.
Intr-o tigaie non aderenta incalzeste o lingurita de ulei la foc mediu. Pune usturoiul timp de 1 minut pana se inmoaie, adauga frunzele de spanac si soteaza-le 2 minute. Pune apoi spanacul deoparte apoi intr-un alt vas.
Bate intr-un castron oualele si albusurile cu jumate din cantitatea de sare si piperul.
Reincalzeste tigaia la foc mediu, pune o lingurita de ulei si soteaza ceapa cateva minute pana devine translucida. Adauga restul de sare, ardeiul gras rosu si cartofii si gateste totul pana cand cartofii incep sa se rumeneasca, dar sunt inca fragezi, in jur de 4-5 minute.
Intr-o tava pentru cuptor (sau un vas de jena) intinde compozitia cu cartofi intr-un strat pe intreaga suprafata, apoi adauga la fel spanacul intinzandu-l peste cartofi. Presara busuiocul, toarna amestecul de oua si apoi presara deasupra mozzarella/branza rasa. Pune vasul la cuptor la foc mic spre mediu timp de 10-15 minute sau pana cand compozitia se incheaga.
Serveste-o calda.
Informatii nutritionale / portie
16g carbohidrati; Calorii 176kcal; Total grasimi 6g; Grasimi monosaturate 3g; Grasimi saturate 2g; Proteine 12g; Colesterol 163mg; Fibre 2g; Sodiu 611mg
Inapoi la categorie