Fursecuri de ovaz si ciocolata

Fursecuri de ovaz si ciocolata

Timp de preparare 15 minute, timp de coacere 10 minute/tava 

36 fursecuri, o portie cuprinde 2 fursecuri

Ingrediente

75 g margarina, moale

110 g zahar brun (sau indulcitor rezistent la coacere, o cantitate echivalenta)

1 ou

3 lingurite esenta vanilie 

100 g faina 

1/2 lingurita praf de copt 

1/4 lingurita sare

60 g fulgi de ovaz instant 

40 g ciocolata semi dulce (neagra de preferat), taiata marunt 

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 190 grd C. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron.

2. Cu un mixer electric bate la viteza medie margarina pana devine pufoasa, adauga treptat zaharul, mixand bine, apoi oul si vanilia. Treptat adauga amestecul de faina (mixand in continuare), apoi fulgii de ovaz si la final ciocolata.

3. Pune hartie de copt in tavile de cuptor si unge-le cu putin ulei. Folosind o lingurita pune apoi din aluat pentru a forma fursecurile, lasa 4-5 cm distanta intre ele. Portioneaza aluatul astfel incat sa rezulte 36 de fursecuri. 

4. Coace aproximativ 10 minute, sau pana se rumenesc usor. 

Sursa: diabetesselfmanagement.com

Informatii nutritionale / portie

14g carbohidrati; Grasimi saturate 1g; Grasimi 4g; Proteine 1g; Calorii 101kcal; Fibre 1g; Sare 120mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe