Gazpacho

Gazpacho este o supa care se face cu legume fara amidon. Aceasta se serveste rece si poate fi o gustare racoroasa pe timp de vara. In plus este o modalitate de a aduce mai multe legume in dieta ta.
6 portii
Ingrediente
900 g rosii bine coapte, curatate de coaja si seminte
2 zucchini medii
2 castraveti englezesti (castravete lung cu coaja verde inchis, neteda si subtire, care se gaseste de regula in supermarketuri sau in piata)
1 ceapa rosie mica
4 catei de usturoi
1 ardei gras rosu mare, fara samburi
1 lingura otet balsamic
o cana suc de rosii
o lingura ulei de masline
o lingura busuioc proaspat, tocat
sare si piper
Mod de preparare
1. Cresteaza coaja rosiilor cu un cutit. Pune la fiert o cratita cu apa, iar cand apa a inceput sa fiarba introdu rosiile pentru aproximativ 30 secunde - 1 minut. Scoate-le, lasa-le sa se raceasca apoi curata-le usor de coaja. Taie-le si inlatura samburii.
2. Intr-un robot de bucatarie (sau un blender) pune si toaca marunt toate legumele. Pune-le apoi intr-o oala si amesteca bine.
3. Adauga amestecand otetul balsamic, uleiul de masline, sucul de rosii, busuiocul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la rece cel putin o ora inainte de servire.
Informatii nutritionale / portie (bol 125 ml)
19g carbohidrati; Colesterol 0mg; Fibre 1g; Glucide 11g; Grasimi saturate 0,1g; Total grasimi 0,4g; Proteine 4g; Calorii 85kcal; Sodiu 110mg; Potasiu 880mg
Inapoi la categorie