Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho este o supa care se face cu legume fara amidon. Aceasta se serveste rece si poate fi o gustare racoroasa pe timp de vara. In plus este o modalitate de a aduce mai multe legume in dieta ta. 

6 portii

Ingrediente

900 g rosii bine coapte, curatate de coaja si seminte

2 zucchini medii

2 castraveti englezesti (castravete lung cu coaja verde inchis, neteda si subtire, care se gaseste de regula in supermarketuri sau in piata)

1 ceapa rosie mica

4 catei de usturoi

1 ardei gras rosu mare, fara samburi

1 lingura otet balsamic

o cana suc de rosii

o lingura ulei de masline

o lingura busuioc proaspat, tocat

sare si piper


Mod de preparare

1. Cresteaza coaja rosiilor cu un cutit. Pune la fiert o cratita cu apa, iar cand apa a inceput sa fiarba introdu rosiile pentru aproximativ 30 secunde - 1 minut. Scoate-le, lasa-le sa se raceasca apoi curata-le usor de coaja. Taie-le si inlatura samburii.

2. Intr-un robot de bucatarie (sau un blender) pune si toaca marunt toate legumele. Pune-le apoi intr-o oala si amesteca bine.

3. Adauga amestecand otetul balsamic, uleiul de masline, sucul de rosii, busuiocul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la rece cel putin o ora inainte de servire.


Sursa: diabetes.org, diabetesforecast.org, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (bol 125 ml)

19g carbohidrati; Colesterol 0mg; Fibre 1g; Glucide 11g; Grasimi saturate 0,1g; Total grasimi 0,4g; Proteine 4g; Calorii 85kcal; Sodiu 110mg; Potasiu 880mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe