Gulas cu carne de vita (sau cu tofu, pentru vegetarieni)

Gulas cu carne de vita (sau cu tofu, pentru vegetarieni)

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de preparare: 2 ore

Portii: 2


Ingrediente:

• 250 g carne slaba de vita

• 250 g cartofi noi

• 2 lingurite faina 

• 1 lingurita ulei

• 1 ceapa, tocata

• 1/2 ardei capia rosu, tocat

• 1 catel de usturoi, zdrobit

• 1 lingurita boia de ardei

• 200 g rosii, tocate

• 1 lingura piure de tomate

• 150 ml zeama de supa de vita


Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180°C.

2. Se spala carnea, se taie cuburi si se presara cu condimentele preferate, apoi cu faina, pana o imbraci pe toate partile. Incinge uleiul intr-o cratita care poate fi data la cuptor. Adauga carnea si prajeste-o timp de 2-3 minute, pana cand se rumeneste pe toate partile.

3. Adauga restul de ingrediente, adu la fierbere, apoi acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si da  la cuptor, cca 1 ora si jumatate sau 2 ore, pana ce carnea este frageda.


Tips:

• In loc de carne de vita poti folosi carne de miel, carne de vanat sau carne de porc slaba.

• Daca vrei, poti folosi o alternativa vegetariana, cum ar fi tofu. In acest caz, redu timpul de gatire cu 30 de minute.


Sursa: diabetes.org.uk. Foto: Shutterstock

Valori nutritionale pe portie (570 g)

39g carbohidrati; zaharuri 12,7g; calorii 370kcal; proteine 32g; total grasimi 8,7g; grasimi saturate 2,8g; sare 1,7g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe