Gulas cu carne de vita (sau cu tofu, pentru vegetarieni)

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 2 ore
Portii: 2
Ingrediente:
• 250 g carne slaba de vita
• 250 g cartofi noi
• 2 lingurite faina
• 1 lingurita ulei
• 1 ceapa, tocata
• 1/2 ardei capia rosu, tocat
• 1 catel de usturoi, zdrobit
• 1 lingurita boia de ardei
• 200 g rosii, tocate
• 1 lingura piure de tomate
• 150 ml zeama de supa de vita
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180°C.
2. Se spala carnea, se taie cuburi si se presara cu condimentele preferate, apoi cu faina, pana o imbraci pe toate partile. Incinge uleiul intr-o cratita care poate fi data la cuptor. Adauga carnea si prajeste-o timp de 2-3 minute, pana cand se rumeneste pe toate partile.
3. Adauga restul de ingrediente, adu la fierbere, apoi acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si da la cuptor, cca 1 ora si jumatate sau 2 ore, pana ce carnea este frageda.
Tips:
• In loc de carne de vita poti folosi carne de miel, carne de vanat sau carne de porc slaba.
• Daca vrei, poti folosi o alternativa vegetariana, cum ar fi tofu. In acest caz, redu timpul de gatire cu 30 de minute.
Sursa: diabetes.org.uk. Foto: Shutterstock
Valori nutritionale pe portie (570 g)
39g carbohidrati; zaharuri 12,7g; calorii 370kcal; proteine 32g; total grasimi 8,7g; grasimi saturate 2,8g; sare 1,7g
Inapoi la categorie