Inghetata de zmeura si afine
Poti folosi orice fructe de padure preferi, impreuna cu laptele de soia va rezulta o inghetata cu un continut redus de grasimi.
Timp de preparare si gatire: 30 minute, Timp de racire: 3 ore, 4 portii
Ingrediente
• 600 ml lapte de soia neindulcit (poti inlocui cu lapte de vaca 0,1% grasime)
• o lingurita esenta vanilie
• 1 lingura amidon
• 4 galbenusuri de oua
• 2 linguri de zahar pudra (sau indulcitor, o cantitate echivalenta la 2 linguri de zahar)
• 300g afine sau coacaze congelate
• 200g zmeura congelata
Mod de preparare
1. Pune laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc pana incepe sa fiarba.
2. Intr-un castron amesteca galbenusurile cu amidonul si zaharul pudra.
3. Toarna laptele peste compozitia cu galbenusuri si amesteca-le bine, apoi pune-le din nou in cratita la foc mic si incalzeste-le amestecand pana cand se ingroasa, dar, atentie, fara sa mai dea in fiert.
4. Raceste apoi compozitia si amesteca fructele congelate.
5. Toarna amestecul intr-o caserola si pune-l la congelator pentru 2 ore. Scoate apoi vasul si amesteca din nou compozitia pentru a sparge cristalele de gheata care s-au format. Pune-l din nou in congelator pentru a ingheta. Scoate inghetata din congelator cu 5-10 minute inainte de a o consuma.
Sfat: Aceasta reteta se poate prepara cu aproape orice tip de fructe.
Informatii nutritionale / portie (312 g)
29g carbohidrati; Calorii 212kcal; Proteine 7,7g; Total grasimi 8g; Grasimi saturate 2g; Glucide 21,4g
Inapoi la categorie