Mousse de ciocolata cu zmeura

Mousse de ciocolata cu zmeura

Un mousse usor si pufos cu fructe nu poate fi decat un desert delicios.

Timp de preparare si gatire: 15 minute; Timp pentru racire: 30 minute; 6 portii

Ingrediente

100g ciocolata (cu 85% cacao, fara zahar) 

4 lingurite cu varf de zahar pudra (20g) sau indulcitor, o cantitate echivalenta

200ml smantana pentru frisca demi-degresata  

2 albusuri de ou  

250g zmeura 

Mod de preparare

1. Rupe ciocolata in bucatele. Pregateste un vas la bain marie si topeste ciocolata in el. Apoi adauga zaharul pudra si mesteca pana cand acesta se topeste. 

2. Adauga jumatate din cantitatea de smantana mestecand foarte bine. Indeparteaza vasul din bain marie si amesteca cu restul de smantana. 

3. Intr-un vas separat bate albusurile pana devin o spuma tare. Incorporeaza-le usor, incet, cu o lingura in compozitia cu ciocolata. 

4. Distribuie amestecul rezultat in 6 pahare mici si pune-le la frigider pentru minim 30 de minute. 

5. Inainte de a le servi decoreaza-le cu zmeura si serveste restul de zmeura alaturi de mousse. Poti inlocui zmeura cu afine, felii de portocale sau capsuni.

Tip:

Poti adauga in ciocolata (cand este la bain marie) putina coaja rasa fin de portocala pentru a da mousse-ului o aroma subtila de portocala. 

Sursa: diabetes.org.uk, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (106 g)

18g carbohidrati; Calorii 173kcal; Proteine 3,1g; Grasimi 9,9g; Grasimi saturate 6,3g; Sare 0,1g; Glucide 15g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe