Mousse de ciocolata cu zmeura
Un mousse usor si pufos cu fructe nu poate fi decat un desert delicios.
Timp de preparare si gatire: 15 minute; Timp pentru racire: 30 minute; 6 portii
Ingrediente
• 100g ciocolata (cu 85% cacao, fara zahar)
• 4 lingurite cu varf de zahar pudra (20g) sau indulcitor, o cantitate echivalenta
• 200ml smantana pentru frisca demi-degresata
• 2 albusuri de ou
• 250g zmeura
Mod de preparare
1. Rupe ciocolata in bucatele. Pregateste un vas la bain marie si topeste ciocolata in el. Apoi adauga zaharul pudra si mesteca pana cand acesta se topeste.
2. Adauga jumatate din cantitatea de smantana mestecand foarte bine. Indeparteaza vasul din bain marie si amesteca cu restul de smantana.
3. Intr-un vas separat bate albusurile pana devin o spuma tare. Incorporeaza-le usor, incet, cu o lingura in compozitia cu ciocolata.
4. Distribuie amestecul rezultat in 6 pahare mici si pune-le la frigider pentru minim 30 de minute.
5. Inainte de a le servi decoreaza-le cu zmeura si serveste restul de zmeura alaturi de mousse. Poti inlocui zmeura cu afine, felii de portocale sau capsuni.
Tip:
• Poti adauga in ciocolata (cand este la bain marie) putina coaja rasa fin de portocala pentru a da mousse-ului o aroma subtila de portocala.
Informatii nutritionale / portie (106 g)
18g carbohidrati; Calorii 173kcal; Proteine 3,1g; Grasimi 9,9g; Grasimi saturate 6,3g; Sare 0,1g; Glucide 15g
Inapoi la categorie