Negrese de ciocolata

Negrese de ciocolata

Aceste negrese moi sunt perfecte ca desert pentru iubitorii de ciocolata.

Timp de preparare si gatire: 30 minute; 12 portii

Ingrediente

100g ciocolata neagra (fara zahar), rupta bucatele  

25g unt cu continut redus de grasimi sau margarina cu continut redus de grasimi  

250g sfecla rosie fiarta  

1 lingurita cafea instant dizolvata intr-o lingurita de apa 

2 oua, batute  

½ lingurita esenta vanilie  

1 lingura miere 

100g migdale macinate  

50g faina

50g cacao

10 linguri indulcitor artificial pt gatit (potrivit pentru preparare termica)

½ lingurita praf de copt  

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge cu ulei sau margarina o tava pentru cuptor de circa 20 x 20cm si pune si o hartie de copt. 

2. Intr-un vas la bain marie topeste bucatile de ciocolata impreuna cu untul amestecand constant. Las-o apoi deoparte sa se raceasca putin. 

3. Poti folosi sfecla rosie gata fiarta din comert sau poti cumpara telina si apoi s-o fierbi, important este sa o scurgi foarte bine de apa, eventual poti indeparta excesul de apa cu un prosop de hartie. Pune intr-un blender sfecla, cafeaua instant dizolvata in apa, oualele, vanilia si mierea si mixeaza-le pana obtii un piure omogen. 

4. Adauga migdalele macinate, faina, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amesteca-le bine. 

5. Toarna compozitia in tava pregatita si pune-o la cuptor pentru 15 – 20 de minute, sau pana s-a copt. 

6. Se lasa la racit 15 minute inainte de a o taia si servii. 

Sursa: www.diabetes.org.uk, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (60 g)

14g carbohidrati; Grasimi saturate 2,8g; Grasimi 10g; Proteine 4,8g; Calorii 164kcal; Sare 0,3g; Glucide 9g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe