Negrese de ciocolata
Aceste negrese moi sunt perfecte ca desert pentru iubitorii de ciocolata.
Timp de preparare si gatire: 30 minute; 12 portii
Ingrediente
• 100g ciocolata neagra (fara zahar), rupta bucatele
• 25g unt cu continut redus de grasimi sau margarina cu continut redus de grasimi
• 250g sfecla rosie fiarta
• 1 lingurita cafea instant dizolvata intr-o lingurita de apa
• 2 oua, batute
• ½ lingurita esenta vanilie
• 1 lingura miere
• 100g migdale macinate
• 50g faina
• 50g cacao
• 10 linguri indulcitor artificial pt gatit (potrivit pentru preparare termica)
• ½ lingurita praf de copt
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge cu ulei sau margarina o tava pentru cuptor de circa 20 x 20cm si pune si o hartie de copt.
2. Intr-un vas la bain marie topeste bucatile de ciocolata impreuna cu untul amestecand constant. Las-o apoi deoparte sa se raceasca putin.
3. Poti folosi sfecla rosie gata fiarta din comert sau poti cumpara telina si apoi s-o fierbi, important este sa o scurgi foarte bine de apa, eventual poti indeparta excesul de apa cu un prosop de hartie. Pune intr-un blender sfecla, cafeaua instant dizolvata in apa, oualele, vanilia si mierea si mixeaza-le pana obtii un piure omogen.
4. Adauga migdalele macinate, faina, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amesteca-le bine.
5. Toarna compozitia in tava pregatita si pune-o la cuptor pentru 15 – 20 de minute, sau pana s-a copt.
6. Se lasa la racit 15 minute inainte de a o taia si servii.
Informatii nutritionale / portie (60 g)
14g carbohidrati; Grasimi saturate 2,8g; Grasimi 10g; Proteine 4,8g; Calorii 164kcal; Sare 0,3g; Glucide 9g
Inapoi la categorie