Paste cu ciuperci porcini (uscate)
Acest fel de mancare este perfect pentru o masa vegetariana. Constituie o sursa buna de calciu si are un continut redus de grasimi si sodiu.
Tip de preparare si gatire: 45 min; 4 portii
Ingrediente
• 225 g ciuperci porcini uscate
• 10 g unt
• ½ lingura ceapa (salota) tocata marunt
• 3 linguri rosii uscate taiate, scurse de zeama
• 125 ml lapte condensat fara zahar si cu continut redus de grasimi (sau smantana pentru gatit cu continut redus de grasimi)
• un varf lingurita de sare
• un varf lingurita de piper
• 225 paste tip fettuccine (sau alte paste, de preferat paste integrale)
• o lingura parmezan ras
• 1 tablespoon grated Parmesan cheese
• o ceapa verde mica, taiata bucatele (0,5 cm)
Mod de preparare
1. Pune ciupercile intr-o cratita cu apa fierbinte si acopera-le. Lasa-le sa se hidrateze timp de 10 – 20 de minute.
2. Apoi le scurgi, le clatesti si le tai in bucatele de aproximativ 1,25 cm. Lasa-le sa se mai scurga de apa.
3. Topeste untul intr-o tigaie nonaderenta la foc mediu si soteaza salota un minut.
4. Adauga ciupercile, rosiile si soteaza-le 3 minute mestecand frecvent.
5. Adauga amestecand laptele (sau smantana), sarea si piperul.
6. Cand incepe sa fiarba redu focul la minim si lasi sa fiarba mocnit 10 – 15 minute sau pana cand volumul se reduce cu ¼.
7. Intre timp, intr-o oala cu apa clocotind fierbe pastele “al dente”.
8. Cand sunt gata scurge pastele de apa si transfera-le intr-un alt vas. Toarna peste ele sosul cu ciuperci si amesteca. Presara deasupra parmezanul si ceapa verde tocata.
Informatii nutritionale / portie
82g carbohidrati; Calorii 425kcal; Total grasimi 3,1g; Grasimi saturate 1,1g; Grasimi nesaturate 0,9g; Proteine 16,4g; Fibre 3g; Sodiu 138mg
Inapoi la categorie