Peste alb la cuptor cu garnitura de legume
Acest fel delicios este bogat in nutrienti si are putine grasimi nesaturate cat si putine calorii.
Timp de preparare: 55 min
4 portii
Ingrediente
• Coaja de la o lamaie, taiata fasii subtiri
• 2 linguri ulei de masline
• O ceapa rosie mare, tocata
• 3 zucchini medii (sau dovlecei verzi), taiati in bucati de 1 cm
• 3 dovlecei galbeni medii, taiati in bucati de 1 cm
• 1 catel de usturoi tocat
• 4 bucati peste file (de 120 – 180 g bucata si 2,5 cm grosime)
• 1 lingura otet din vin rosu
• 1 lingura apa
• 2 linguri frunze de menta proaspete tocate
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 200 grd Celsius.
2. Intr-o tava pentru cuptor pune uniform amestecul format din coaja de lamaie, o lingura de ulei de masline si ceapa, dar pastreaza deoparte din ceapa tocata 1 lingura.
3. Coace-l la cuptor timp de aprox 15 min pana cand ceapa devine frageda, amestecand ocazional.
4. Scoate tava din cuptor. Adauga zucchini, dovleceii galbeni si usturoiul si mai lasa la cuptor inca 10 min, dar mareste temperatura cuptorului la 230 grd Celsius.
5. Scoate apoi tava din cuptor, da legumele la o parte, pune in tava fileurile de peste si adauga legumele deasupra pestelui.
6. Pune iar tava in cuptor pana se patrunde pestele (intre 10 – 15 minute in functie de grosime).
7. Intre timp amesteca uleiul de masline ramas cu otetul, menta, apa si restul de ceapa. Se toarna amestecul la servire peste fileurile de peste.
Informatii nutritionale / portie
8g carbohidrati; Calorii 211kcal; Total grasimi 10g; Grasimi saturate 1,5g; Grasimi nesaturate 1,9g; Proteine 22g; Fibre 2g; Sodiu 125mg
Inapoi la categorie