Piept de pui cu salsa de rosii si busuioc
Timp de pregatire: 15 minute; Timp de preparare: 8 minute
Portii: 4
Ingrediente:
Pentru salsa de rosii
• 1 cana cubulete de rosie bine coapta
• 1/2 ceasca ceapa verde (sau alba), taiata cubulete
• 1 lingura busuioc proaspat, tocat marunt
• 2 linguri ulei de masline extra-virgin
• 1 lingura otet balsamic sau otet de vin rosu
• 2 lingurite ardei iute, tocat (optional)
• 1 varf de cutit de zahar (optional)
Pentru puiul marinat
• 1/2 ceasca suc de rosii
• 1 lingura de usturoi tocat
• 1 lingurita ulei de masline extra-virgin
• 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele
Mod de preparare:
1. Pentru puiul marinat: amesteca sucul de rosii, usturoiul si uleiul intr-un castron suficient de mare pentru a incapea in el toate bucatile de pui.
2. Pune carnea de pui in castron, acoper-o bine cu sos si da-o la frigder, sa se marineze, timp de minim 15 minute. Intre timp, incinge un gratar sau o tigaie cu grill si pulverizeaza-l cu ulei (sau sterge-l cu un servet de hartie inmuiat in ulei).
3. Pentru salsa de rosii si busuioc: intr-un castron de supa, amesteca ceapa verde tocata, cubuletele de rosii, busuiocul, uleiul, otetul. Optional, adauga celelalte condimente pe care le-ai ales.
4. Acopera salsa si da-o la frigider, apoi scoate puiul si arunca sosul in care a stat.
5. Pune carnea de pui pe gratar sau tigaia cu grill, lasa cca 3-4 minute, si intoarce pe cealalta parte. Serveste puiul acoperit cu salsa.
Informatii nutritionale / portie
5g carbohidrati; Calorii 185kcal; Proteine 26g; Grasimi 6,5g; Zaharuri 3g; Fibre 1g; Sodiu 101mg
Inapoi la categorie