Piept de pui cu salsa de rosii si busuioc

Piept de pui cu salsa de rosii si busuioc

Timp de pregatire: 15 minute; Timp de preparare: 8 minute

Portii: 4


Ingrediente:

Pentru salsa de rosii

• 1 cana cubulete de rosie bine coapta 

• 1/2 ceasca ceapa verde (sau alba), taiata cubulete

• 1 lingura busuioc proaspat, tocat marunt

• 2 linguri ulei de masline extra-virgin

• 1 lingura otet balsamic sau otet de vin rosu

• 2 lingurite ardei iute, tocat (optional)

• 1 varf de cutit de zahar (optional)

Pentru puiul marinat

• 1/2 ceasca suc de rosii

• 1 lingura de usturoi tocat

• 1 lingurita ulei de masline extra-virgin

• 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele 


Mod de preparare:

1. Pentru puiul marinat: amesteca sucul de rosii, usturoiul si uleiul intr-un castron suficient de mare pentru a incapea in el toate bucatile de pui.

2. Pune carnea de pui in castron, acoper-o bine cu sos si da-o la frigder, sa se marineze, timp de minim 15 minute. Intre timp, incinge un gratar sau o tigaie cu grill si pulverizeaza-l cu ulei (sau sterge-l cu un servet de hartie inmuiat in ulei).

3. Pentru salsa de rosii si busuioc: intr-un castron de supa, amesteca ceapa verde tocata, cubuletele de rosii, busuiocul, uleiul, otetul. Optional, adauga celelalte condimente pe care le-ai ales.

4. Acopera salsa si da-o la frigider, apoi scoate puiul si arunca sosul in care a stat. 

5. Pune carnea de pui pe gratar sau tigaia cu grill, lasa cca 3-4 minute, si intoarce pe cealalta parte. Serveste puiul acoperit cu salsa.

Sursa: defeatdiabetes.org, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

5g carbohidrati; Calorii 185kcal; Proteine 26g; Grasimi 6,5g; Zaharuri 3g; Fibre 1g; Sodiu 101mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe