Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Un desert cu mere traditional, dar realizat cu indulcitor.

Timp de preparare si coacere: 55 minute; 8 portii

Ingrediente

100g faina 

1 lingura cu varf de indulcitor (dupa preferinta, dar rezistent la coacere) 

1 lingurita rasa scortisoara  

6 g praf de copt  

3 oua

3 linguri de lapte degresat  

75g margarina tartinabila cu continut scazut de grasimi, topita sau unt cu continut scazut de grasimi, topit

1kg mere 

putina margarina sau ulei pentru a unge tava 

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.

2. Pune intr-un castron faina, adauga indulcitorul, praful de copt si scortisoara si amesteca-le. 

3. Fa un crater in mijlocul ingredientelor uscate si adauga oualele si laptele, amesteca totul bine si adauga si untul topit (sau margarina topita). 

4. Decojeste merele si curata-le si de samburi. Taie-le in felii mari si adauga-le in compozitie. 

5. Unge o forma rotunda (de circa 23 cm diametru) pentru cuptor, daca consideri ca este nevoie poti adauga si hartie pentru copt. Toarna compozitia in tava si pune-o la copt in cuptor pentru aproximativ 35 de minute. 

6. Lasati-o sa se raceasca inainte de servire. 

Sursa: www.diabetes.org.uk, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (237 g)

34g carbohidrati; Calorii 251kcal; Proteine 7,2g; Grasimi 9,5g; Grasimi saturate 2,1g; Sare 0,6g; Glucide 19,4g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe