Prajitura cu mere si scortisoara
Un desert cu mere traditional, dar realizat cu indulcitor.
Timp de preparare si coacere: 55 minute; 8 portii
Ingrediente
• 100g faina
• 1 lingura cu varf de indulcitor (dupa preferinta, dar rezistent la coacere)
• 1 lingurita rasa scortisoara
• 6 g praf de copt
• 3 oua
• 3 linguri de lapte degresat
• 75g margarina tartinabila cu continut scazut de grasimi, topita sau unt cu continut scazut de grasimi, topit
• 1kg mere
• putina margarina sau ulei pentru a unge tava
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.
2. Pune intr-un castron faina, adauga indulcitorul, praful de copt si scortisoara si amesteca-le.
3. Fa un crater in mijlocul ingredientelor uscate si adauga oualele si laptele, amesteca totul bine si adauga si untul topit (sau margarina topita).
4. Decojeste merele si curata-le si de samburi. Taie-le in felii mari si adauga-le in compozitie.
5. Unge o forma rotunda (de circa 23 cm diametru) pentru cuptor, daca consideri ca este nevoie poti adauga si hartie pentru copt. Toarna compozitia in tava si pune-o la copt in cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
6. Lasati-o sa se raceasca inainte de servire.
Informatii nutritionale / portie (237 g)
34g carbohidrati; Calorii 251kcal; Proteine 7,2g; Grasimi 9,5g; Grasimi saturate 2,1g; Sare 0,6g; Glucide 19,4g
Inapoi la categorie