Pui cu sos de avocado
Timp de pregatire: 30 minute
Timp de preparare: 20 minute
Portii: 4
Ingrediente:
• 1 cana (240 ml) iaurt cu 0,1% grasime
• 1/4 ceasca ceapa rosie, tocata
• 2 linguri coriandru sau patrunjel verde tocat
• 1 lingura miere
• sare
• piper negru măcinat
• 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele (120 – 150 g fiecare)
Pentru garnitura:
• 1 Avocado
• 1/4 ceasca suc de lamaie, proaspat stors
• 2 portocale, decojite si taiate marunt
• 1 ceapa rosie mica
Mod de preparare:
1. Amesteca iaurtul, ceapa, verdeata si mierea intr-un castron mare. Adauga pieptul de pui si intoarce bucatile pe toate partile, pentru a le acoperi cu un strat uniform. Acopera vasul si da-l la frigider timp de 30 minute.
2. Incalzeste gratarul sau pregateste aparatul de gatit la aburi, daca ai. Scoate carnea de pui din sosul in care a stat la marinat si arunca sosul. Presara puiul cu sare si piper.
Pune carnea de pui pe gratar sau in vasul de aburi si lasa sa se faca pana ce zeama care iese din pui curge limpede.
3. In timp ce se face carnea de pui, curata avocado de coaja, scoate miezul cu o lingurita, apoi paseaza-l cu o furculita sau un pasator de piure si toarna imediat deasupra lui zeama de lamaie, astfel incat sa nu se oxideze. Adauga portocale, ceapa tocata si verdeata tocata marunt. Condimenteaza cu sare si serveste puiul cu acest sos.
Sursa: defeatdiabetes.org. Foto: Shutterstock
Valori nutritionale pe portie
19g carbohidrati; colesterol 105mg; grasimi saturate 3g; total grasimi 12g; proteine 47g; calorii 366kcal; fibre 3g; sodiu 265mg
Inapoi la categorie