Salata Caesar cu pui
 
        O varianta usoara a unei salate clasice, perfecta pentru un gratar. 
Timp de preparare si gatire: 26 minute; 4 portii
Ingrediente
Pentru dressing
• 30g Parmesan ras  
• 2 linguri iaurt degresat  
• 1 lingura ulei de masline extravirgin 
• 1 lingurita mustar de Dijon  
• zeama de la 1⁄4 lamaie  
• 1 lingurita sos Worcestershire
• 1 varf piper alb macinat  
Pentru salata  
• 80g salata verde  
• 2 bucati piept de pui, fara os, fara pielita  
• 1 lingurita ulei de masline  
Pentru crutoane 
• 1 catel de usturoi, tocat  
• 1⁄2 lingura ulei de masline 
• 1 varf piper negru macinat  
• 1 bucata de bagheta sau ciabatta de 10 cm lungime, taiata cubulete 
• 10g Parmesan ras  
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grd C. Amesteca toate ingredientele pentru dressing si lasa-le sa infuzeze. 
2. Spala salata, scurge-o bine de apa si rupe frunzele in bucati. 
3. Taie bucatile de piept de pui in jumatate pentru a obtine bucati mai subtiri, unge-le cu ulei si gateste-le pe o tigaie tip grill, 2-3 minute pe fiecare parte pana s-au patruns. Lasa-le deoparte sa se raceasca si apoi taie-le in fasii.  
4. Pentru a prepara crutoanele: Pune usturoiul si uleiul de masline intr-un castron, piseaza usturoiul, amesteca cu piperul negru si unge interiorul vasului cu amestecul obtinut. 
5. Adauga bucatile de paine si amesteca astfel incat acestea sa se acopere cu ceva ulei. Pune-le intr-o tava la copt in cuptor pentru circa 8 – 10 minute, intorcandu-le din cand in cand pentru a nu se arde si a se rumeni uniform. 
6. Intr-un castron larg aseaza frunzele de salata in cercuri concentrice. Stropeste cu dressingul, adauga crutoanele, bucatelele de piept de pui, iar deasupra presara parmezanul. 
Sursa: diabetes.org.uk
Informatii nutritionale / portie (229 g)
37g carbohidrati; Total grasimi 12g; Proteine 27g; Calorii 350kcal; Grasimi saturate 3.5g; Glucide 5g
Inapoi la categorie 
         
    
