Salata Caesar cu pui
O varianta usoara a unei salate clasice, perfecta pentru un gratar.
Timp de preparare si gatire: 26 minute; 4 portii
Ingrediente
Pentru dressing
• 30g Parmesan ras
• 2 linguri iaurt degresat
• 1 lingura ulei de masline extravirgin
• 1 lingurita mustar de Dijon
• zeama de la 1⁄4 lamaie
• 1 lingurita sos Worcestershire
• 1 varf piper alb macinat
Pentru salata
• 80g salata verde
• 2 bucati piept de pui, fara os, fara pielita
• 1 lingurita ulei de masline
Pentru crutoane
• 1 catel de usturoi, tocat
• 1⁄2 lingura ulei de masline
• 1 varf piper negru macinat
• 1 bucata de bagheta sau ciabatta de 10 cm lungime, taiata cubulete
• 10g Parmesan ras
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grd C. Amesteca toate ingredientele pentru dressing si lasa-le sa infuzeze.
2. Spala salata, scurge-o bine de apa si rupe frunzele in bucati.
3. Taie bucatile de piept de pui in jumatate pentru a obtine bucati mai subtiri, unge-le cu ulei si gateste-le pe o tigaie tip grill, 2-3 minute pe fiecare parte pana s-au patruns. Lasa-le deoparte sa se raceasca si apoi taie-le in fasii.
4. Pentru a prepara crutoanele: Pune usturoiul si uleiul de masline intr-un castron, piseaza usturoiul, amesteca cu piperul negru si unge interiorul vasului cu amestecul obtinut.
5. Adauga bucatile de paine si amesteca astfel incat acestea sa se acopere cu ceva ulei. Pune-le intr-o tava la copt in cuptor pentru circa 8 – 10 minute, intorcandu-le din cand in cand pentru a nu se arde si a se rumeni uniform.
6. Intr-un castron larg aseaza frunzele de salata in cercuri concentrice. Stropeste cu dressingul, adauga crutoanele, bucatelele de piept de pui, iar deasupra presara parmezanul.
Sursa: diabetes.org.uk
Informatii nutritionale / portie (229 g)
37g carbohidrati; Total grasimi 12g; Proteine 27g; Calorii 350kcal; Grasimi saturate 3.5g; Glucide 5g
Inapoi la categorie