Salata greceasca de pui
Vrei sa mananci o salata ca la restaurant, dar acasa? Aceasta salata greceasca de pui este plin de savoare si indeplineste cu usurinta scopul de a face jumatate din portia ta de mancare cu legume, respectiv salata verde, rosii si castraveti.
Timp de preparare: 15 minute; 4 portii
Ingrediente
Pentru salata
250 g salata (tip romaine sau alt tip)
1 castravete mediu, curatat de coaja si taiat felii
2 rosii roma taiate felii (sunt acele rosii ovale si carnoase)
16 masline kalamata fara samburi, taiate in jumatate
1/2 ceapa rosie mica, fin taiata
40 g branza feta cu continut redus de grasime, sfaramitata bucatele
280 g piept de pui gatit, taiat feliute
16 cipsuri din lipie integrala (vezi mai jos cum se prepara)
Pentru dressing
60 ml otet din vin rosu
3 linguri ulei de masline
1/4 lingurita mustar de Dijon
1/2 lingurita oregano
1/8 lingurita piper macinat
Mod de preparare
1. Pune intr-un castron mediu si amesteca toate ingredientele pentru salata, exceptand bucatile de lipie.
2. Intr-un vas mic amesteca ingredientele pentru dressing. Cel mai simplu este sa le pui intr-un borcanel cu capac si sa le amesteci agitand borcanelul.
3. Toarna dressingul peste salata si amesteca.
4. Serveste salata cu cipsurile din lipie sau rupe-le si presara-le peste salata.
Sfat: Poti sa-ti prepari singur cipsurile din lipie. Ia o lipie din faina integrala, tai-o in jumatate si apoi fiecare jumatate in 4 parti egale. Desfa bucatile taiate de lipie pentru a-ti rezulta 16 bucati. Intinde-le pe o tava de cuptor si da cu un spray cu ulei de masline. Intoarce bucatile si aplica putin ulei de masline si pe cealalta parte. Daca vrei poti presara peste ele boia. Coace-le in cuptor la 190 grd Celsius circa 10 minute, sau pana devin crocante.
Sursa: diabetes.org
Informatii nutritionale / portie
16g carbohidrati; Calorii 340kcal; Proteine 25g; Total grasimi 20g; Grasimi saturate 3,8g; Glucide 3g; Fibre 4g; Colesterol 65mg; Sare 385mg; Potasiu 535mg
Inapoi la categorie