Sos de merisoare uscate si mere

Sos de merisoare uscate si mere

Un sos de mere dulce si mult mai bun decat orice sos cumparat de-a gata din magazine. 

Timp de preparare si gatire: 45 minute; 6 portii


Ingrediente

1 kg de mere curatate de coaja si miez, taiate in sferturi

2 linguri zeama de lamaie 

3 fasii (2 x 6 cm) coaja de lamaie 

100 g zahar 

120 ml cidru de mere (din comert)

80 g merisoare uscate 

Mod de preparare

1. Intr-o cratita pune la fiert merele, sucul si coaja de lamaie, zaharul, cidrul si merisoarele.

2. Acopera si lasa la fiert la foc mic pana ce merele devin moi, iar compozitia mai scade, circa 20-30 de minute. Amesteca din cand in cand pentru a zdrobi usor merele.

3. Inlatura coaja de lamaie si transfera intr-un alt vas. Piseaza merele (ca pe un piure).

4. Serveste-l cald sau la temperatura camerei, ca sos la o friptura de porc sau de curcan. Poate fi pastrat la frigider timp de cateva saptamani.

Sursa: defeatdiabetes.org, simplyrecipes.com, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (317 g)

53g carbohidrati; Grasimi saturate 0g; Grasimi 1g; Proteine 1g; Calori 204kcal; Fibre 5g; Sodiu 1mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe