Sos de merisoare uscate si mere
Un sos de mere dulce si mult mai bun decat orice sos cumparat de-a gata din magazine.
Timp de preparare si gatire: 45 minute; 6 portii
Ingrediente
• 1 kg de mere curatate de coaja si miez, taiate in sferturi
• 2 linguri zeama de lamaie
• 3 fasii (2 x 6 cm) coaja de lamaie
• 100 g zahar
• 120 ml cidru de mere (din comert)
• 80 g merisoare uscate
Mod de preparare
1. Intr-o cratita pune la fiert merele, sucul si coaja de lamaie, zaharul, cidrul si merisoarele.
2. Acopera si lasa la fiert la foc mic pana ce merele devin moi, iar compozitia mai scade, circa 20-30 de minute. Amesteca din cand in cand pentru a zdrobi usor merele.
3. Inlatura coaja de lamaie si transfera intr-un alt vas. Piseaza merele (ca pe un piure).
4. Serveste-l cald sau la temperatura camerei, ca sos la o friptura de porc sau de curcan. Poate fi pastrat la frigider timp de cateva saptamani.
Informatii nutritionale / portie (317 g)
53g carbohidrati; Grasimi saturate 0g; Grasimi 1g; Proteine 1g; Calori 204kcal; Fibre 5g; Sodiu 1mg
Inapoi la categorie