Spanac cu quinoa si seminte de pin

Aceasta garnitura merge perfect cu peste, carne de pui sau de porc.
Timp de preparare: 15 minute; 6 portii
Ingrediente
170 g quinoa
480 ml supa de pui
o lingura ulei de masline
2 catei de usturoi, tocati
170 g baby spanac
35 g seminte de pin, prajite
1 varf lingurita piper proaspat macinat
2 linguri parmezan ras
Mod de preparare
1. Gateste quinoa conform instructiunilor de pe pachet si folosind supa de pui.
2. Daca nu ai aceste intructiuni atunci procedeaza astfel: Spala bine quinoa inainte de preparare cu apa rece, timp de 1-2 minute. Pune supa la fiert, cand a inceput sa fiarba adauga quinoa, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute. De regula pentru a gati o cana de guinoa ai nevoie de 2 cani de lichid, apa sau supa. Dupa ce opresti focul lasa oala acoperita inca 5 minute.
3. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu si soteaza usturoiul pentru 30 de secunde. Adauga spanacul si soteaza-l circa 5 minute.
4. Pune quinoa intr-un castron, adauga spanacul si restul ingredientelor si amesteca bine.
Informatii nutritionale / portie (bol 125 ml)
23g carbohidrati; Calorii 190kcal; Proteine 8g; Total grasimi 9g; Grasimi saturate 1,1g; Fibre 3g; Colesterol 0mg; Sodiu 100mg
Inapoi la categorie