Supa de linte

Supa de linte

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de preparare: 25 minute

Portii: 2


Ingrediente:

• 100 g linte rosie

• 1 ceapa mica, tocata

• 1 morcov, taiat marunt

• 1 catel de usturoi, zdrobit

• 600 ml supa limpede de legume

• 2 linguri smantana light

• 1 lingura patrunjel proaspat, tocat

• sare si piper negru, proaspat macinat


Mod de preparare:

1. Lintea se lasa, cu o seara inainte, la inmuiat, in apa rece. A doua zi se amesteca in vas cu o lingura si se aduna de la suprafata apei cojile cu o paleta cu gauri. Se scurge apa cu grija, astfel incat sa poata fi indepartate toate cojile.

2. Toaca ceapa, morcovul si usturoiul. Pune-le pe toate intr-o cratita, impreuna cu lintea. Toarna deasupra lor supa de legume si fierbe totul la foc mediu, amestecand din cand in cand si spumand. Fierbe timp de 20-25 de minute, pana cand se inmoaie lintea.

3. Lasa un pic sa se raceasca, apoi transfera totul intr-un blender, unde mixezi pana ce obtii o supa crema.

4. Se serveste cu smantana light si patrunjel verde.


Sursa: diabetes.org.uk. Foto: Shutterstock

Valori nutritionale pe portie (304 g)

32g carbohidrati; grasimi saturate 0,9g; total grasimi 2,6g; proteine 13,4g; calorii 220kcal; zaharuri 5,9g; sare 1,8g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe