Supa de linte
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 25 minute
Portii: 2
Ingrediente:
• 100 g linte rosie
• 1 ceapa mica, tocata
• 1 morcov, taiat marunt
• 1 catel de usturoi, zdrobit
• 600 ml supa limpede de legume
• 2 linguri smantana light
• 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
• sare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Lintea se lasa, cu o seara inainte, la inmuiat, in apa rece. A doua zi se amesteca in vas cu o lingura si se aduna de la suprafata apei cojile cu o paleta cu gauri. Se scurge apa cu grija, astfel incat sa poata fi indepartate toate cojile.
2. Toaca ceapa, morcovul si usturoiul. Pune-le pe toate intr-o cratita, impreuna cu lintea. Toarna deasupra lor supa de legume si fierbe totul la foc mediu, amestecand din cand in cand si spumand. Fierbe timp de 20-25 de minute, pana cand se inmoaie lintea.
3. Lasa un pic sa se raceasca, apoi transfera totul intr-un blender, unde mixezi pana ce obtii o supa crema.
4. Se serveste cu smantana light si patrunjel verde.
Sursa: diabetes.org.uk. Foto: Shutterstock
Valori nutritionale pe portie (304 g)
32g carbohidrati; grasimi saturate 0,9g; total grasimi 2,6g; proteine 13,4g; calorii 220kcal; zaharuri 5,9g; sare 1,8g
Inapoi la categorie