Paste cu bacon si rozmarin

Paste cu bacon si rozmarin

Acest sos cremos are mult mai putine calorii decat sosurile pe care le gasesti de cumparat in magazine si il poti prepara usor in timp ce se gatesc pastele.

Timp de preparare si gatire: 25 minute; 2 portii


Ingrediente 

175g paste  

2 felii de bacon, taiate (poti inlocui cu sunca afumata) 

1 praz (150g), taiat foarte subtire 

1 lingurita rozmarin proaspat, tocat 

150g iaurt  

1 lingura pasta de rosii uscate  

sare si piper dupa gust  

2 linguri parmezan ras 

Mod de preparare

1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge-le.  

2. Intr-o tigaie non aderenta prajeste la foc mediu baconul timp de 2 minute, adaugi prazul si rozmarinul si mai prajesti 3 – 4 minute pana cand prazul s-a patruns. 

3. Amesteca iaurtul cu pasta de rosii uscate. 

4. Pune baconul cu praz si rozmarin peste paste, adauga iaurtul cu pasta de rosii si amesteca-le pe toate.

5. Serveste-le calde cu parmezan presarat deasupra.


Sursa: diabetes.org.uk, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (388 g)

72g carbohidrati; Calorii 472kcal; Proteine 23g; Total grasimi 10,4g; Grasimi saturate 4,4g; Glucide 8,3g; Sare 1,8g

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe
Burritos