Burritos
Pornind de la o reteta clasica mexicana creeaza o varianta mai sanatoasa de burritos.
Timp de preparare si gatire 30 minute; 8 portii
Ingrediente
• putin ulei de floarea soarelui
• o ceapa mare fin tocata
• 500 g carne de curcan tocata (o poti inlocui cu carne de pui sau miel)
• 1 ardei gras rosu si 1 ardei gras verde, taiati fin
• 1 red and 1 green pepper, finely chopped
• 1 lingurita cu varf chimen macinat
• 1 lingurita cu varf oregano (uscat)
• 1 lingurita rasa chilli pudra
• 400g rosii cuburi la conserva
• 400g boabe de fasole la conserva, scurse de zeama
• 8 lipii
• 200g frunze mixte de salata
• 50g branza tip Cheddar cu continut redus de grasime, rasa
Mod de preparare
1. Caleste ceapa in putin ulei timp de 5 minute pana se rumeneste putin.
2. Adauga carnea si mai prajeste inca 5 minute mestecand constant pentru a nu se forma bulgari de carne si se gati uniform.
3. Apoi adauga ardeiul gras, chimenul, oregano, chilli si rosiile. Amesteca totul foarte bine pana incepe sa fiarba, dupa care da focul incet si lasa sa fiarba la foc mic inca 7 – 8 minute.
4. Pune si fasolea, amesteca si lasa sa mai fiarba cateva minute la foc mic.
5. Intre timp incalzeste lipiile intr-o tigaie non aderenta, cam 30 de secunde pe fiecare parte.
6. Formeaza burritos astfel: Intinde cate o lipie si pune pe fiecare o mana de salata, apoi adauga cu lingura din compozitia preparata. Presara deasupra putina branza rasa si apoi impatureste lipia.
Sursa: diabetes.org.uk
Informatii nutritionale / portie (308 g)
41g carbohidrati; Calorii 351kcal; Proteine 24,7g; Grasimi 8,8g; Grasimi saturate 4g; Glucide 6,6g; Sare 1,7g
Inapoi la categorie