Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Timp de preparare: 15 minute; 4 portii
Ingrediente
4 oua proaspete
4 felii de paine integrala
1 avocado
o lingura zeama de lamaie
sare (optional)
piper
60 ml iaurt grecesc
Mod de preparare
1 - Poti sa prajesti oualele sau sa le prepari mai sanatos prin posare. Posarea este o metoda simpla de a gati alimentele, iata cum se poseaza un ou:
• Pune un vas cu apa la fiert, cand apa incepe sa fiarba da focul mai mic astfel incat apa sa continuie sa fiarba, dar fara sa clocoteasca. Unii bucatari sustin ca adaugand putin otet in apa care fierbe oul posat va avea o forma mai frumoasa, deci daca nu te deranjeaza aroma de otet poti incerca adaugand putin otet in apa.
• Sparge oul intr-un castronel, iar apoi pune-l de aproape direct in apa care fierbe incet. Lasa-l sa fiarba in apa timp de 3 minute. Folosind o lingura cu gauri scoate oul.
2 - Curata avocado, piseaza-l bine sa obtii o pasta, pune zeama de lamaie si amesteca cu iaurtul, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
3 - Prajeste feliile de paine (intr-un prajitor), apoi asambleaza micul dejun: intinde pasta de avocado in cantitati egale pe cele 4 felii de paine si aseaza cate un ou posat deasupra.
Foto: Shutterstock; Sursa: diabetes.org
Informatii nutritionale / portie
25g carbohidrati; Proteine 12g; Grasimi 12g; Grasimi saturate 12,8g; Glucide 4g; Fibre 9g; Colesterol 185mg; Calorii 240kcal; Sodiu 230mg; Potasiu 325mg
Inapoi la categorie