Diabetul de tip 2: cauze, factori de risc si preventie

Diabetul zaharat este o disfunctie endocrina, legata de secretia de insulina a pancreasului si de modul in care este folosit acest hormon in organism.

Citeste mai departe

Simptome, analize medicale si diagnostic in diabet zaharat tip 2

Multe persoane cu diabet de tip 2 ajung tarziu la medic, tocmai pentru ca nu obisnuiesc sa isi faca analizele atunci cand se simt rau.

Citeste mai departe

Ce inseamna ca “prezinti risc de diabet de tip 2”?

Daca ti s-a spus ca prezinti risc de diabet de tip 2, nu mai sta pe ganduri si incepe sa iei masuri. Este cel mai important lucru pe care il poti face pentru tine.

Citeste mai departe

Diabet de tip 2: tratament si recomandari

Cu cat inveti mai mult despre boala ta, cu atat iti va veni mai usor sa faci alegeri sanatoase. Este important sa respecti tratamentul pentru diabet de tip 2.

Citeste mai departe

Ce se intampla in corpul tau cand ai diabet de tip 2?

Ce se intampla in corpul tau cand ai diabet de tip 2? E important sa stii care sunt riscurile la care esti expus in diabetul de tip 2 si cum sa le previi.

Citeste mai departe

Medici si urgente medicale pentru diabetul de tip 2

Daca ai tu sau are cineva din familie diabet de tip 2, este important sa stii ce fel de simptome reprezinta urgente medicale.

Citeste mai departe

Viata de zi cu zi, cand ai diabet de tip 2

Fa in fiecare zi alegeri bune: mananca echilibrat, tine glicemia sub control si ramai activ fizic. Pe langa toate acestea trebuie sa iti iei tratamentul si mergi periodic la medic.

Citeste mai departe

Rezistenta la insulina

Daca medicul ti-a spus ca ai dezvoltat rezistenta la insulina, inseamna asta ca ai deja diabet de tip 2? Si in ce situatii apare aceasta problema? Unde poate ea duce?

Citeste mai departe