Burgeri de casa, cu carne de vita
Timp de pregatire: 15 minute; Timp de racire: 20 minute; Timp de preparare: 10 minute
Portii: 6
Ingrediente:
• 1 felie de paine integrala
• un praf de sare
• un varf de cutit de piper alb
• 1-2 catei de usturoi
• 1 ou mediu
• 100 g ceapa tocata
• 100 g morcov ras fin
• 500 g carne macra de vita, tocata
• 6 chifle din faina integrala
• frunze de salata verde
• 1 ceapa rosie, taiata rodele fine
• 3 rosii, taiate rondele
Mod de preparare:
1 Marunteste felia de paine integrala intre degete si pune firimiturile intr-un castron. Adauga sare, piper si usturoi. Adauga oul si amesteca, lasa cateva minute sa se inmoaie painea, apoi mai amesteca o data.
2. Adauga ceapa tocata, morcovul ras si carnea tocata. Amesteca bine, apoi imparte amestecul in sase portii.
3. Cu mainile ude, formeaza din fiecare portie cate o minge, apoi aplatizeaz-o pentru a forma chiftele perfect rotunde, cu o grosime de 2 cm. Da-le la frigider, sa se raceasca, timp de cel puțin 20 de minute.
4. Incinge gratarul sau o tigaie non-aderenta la foc mediu, unge suprafata cu ulei de gatit, adauga burgerii si lasa-i timp de 3-4 minute. Apoi intoarce chiftelele de carne cu o paleta si lasa-le si pe cealalta parte timp de alte 3-4 minute. (Daca intorci burgerii prea devreme ii poti rupe).
5. Dupa ce carnea este bine facuta, umple fiecare chifla cu o portie de carne si completeaza cu salata verde, ceapa rosie si felii de rosie.
Tips:
• Pentru un gust picant, poti adauga in carne fulgi de ardei iute sau 2 lingurite paprika afumata.
• Mai poti face acesti burgeri cu carne de curcan, carne de vanat sau carne de miel.
Marimea unei portii: 267 g
Informatii nutritionale / portie
42g carbohidrati; Grasimi saturate 2,8g; Grasimi 7,5g; Proteine 27g; Calorii 343kcal; Zaharuri 3,7g; Sare 1g
Inapoi la categorie