Pui in crusta de parmezan, la cuptor
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 20 minute
Portii: 6
Ingrediente:
• ulei de masline, la sticluta cu pulverizator
• 500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat in 12 fasii subtiri
• 1/2 cana malai
• 1/3 ceasca parmezan proaspat ras
• 1/2 lingurita praf de usturoi
• 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat
• 3 albusuri de ou
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pulverizeaza cu ulei o foaie de copt si tapeteaza cu ea o tava pentru cuptor.
2. Intr-o farfurie adanca, amesteca malaiul, parmezanul, praful de usturoi si piperul.
3. Intr-o alta farfurie, tot adanca, amesteca albusurile de ou si bate-le bine.
4. Da pe rand fasiile din piept de pui prin amestecul de ou, apoi tavaleste-le bine prin amestecul malai si parmezan. Cand sunt bine invelite, pe toate partile, in crusta de malai, pune-le pe foaia de copt, lasand o mica distanta intre ele.
5. Pulverizeaza ulei si deasupra puiului, ca sa se rumeneasca frumos. Da la cuptor timp de 15-20 minute, pana ce crusta devine aurie, iar carnea este patrunsa.
Reteta fara gluten: Malaiul nu contine gluten, ceea ce il face un bun inlocuitor pentru faina de grau in retete ca aceasta.
Marimea unei portii: 2 bucati de pui in crusta
Sursa: diabetes.org, Foto: Shutterstock
Informatii nutritionale / portie
10g carbohidrati; Calorii 200kcal; Proteine 28g; Total grasimi 4,5g; Grasimi saturate 1,5g; Zaharuri 0g; Fibre 1g; Colesterol 70mg; Sodiu 150mg; Potasiu 250mg
Inapoi la categorie