Pui in crusta de parmezan, la cuptor

Pui in crusta de parmezan, la cuptor

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de preparare: 20 minute

Portii: 6


Ingrediente:

• ulei de masline, la sticluta cu pulverizator

• 500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat in 12 fasii subtiri

• 1/2 cana malai

• 1/3 ceasca parmezan proaspat ras

• 1/2 lingurita praf de usturoi

• 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat

• 3 albusuri de ou


Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pulverizeaza cu ulei o foaie de copt si tapeteaza cu ea o tava pentru cuptor.

2. Intr-o farfurie adanca, amesteca malaiul, parmezanul, praful de usturoi si piperul.

3. Intr-o alta farfurie, tot adanca, amesteca albusurile de ou si bate-le bine.

4. Da pe rand fasiile din piept de pui prin amestecul de ou, apoi tavaleste-le bine prin amestecul malai si parmezan. Cand sunt bine invelite, pe toate partile, in crusta de malai, pune-le pe foaia de copt, lasand o mica distanta intre ele.

5. Pulverizeaza ulei si deasupra puiului, ca sa se rumeneasca frumos. Da la cuptor timp de 15-20 minute, pana ce crusta devine aurie, iar carnea este patrunsa.


Reteta fara gluten: Malaiul nu contine gluten, ceea ce il face un bun inlocuitor pentru faina de grau in retete ca aceasta. 

Marimea unei portii: 2 bucati de pui in crusta

Sursa: diabetes.org, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie

10g carbohidrati; Calorii 200kcal; Proteine 28g; Total grasimi 4,5g; Grasimi saturate 1,5g; Zaharuri 0g; Fibre 1g; Colesterol 70mg; Sodiu 150mg; Potasiu 250mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe