Pui inabusit la capac, cu legume si verdeturi aromate
Timp de pregatire: 5-10 minute; Timp de preparare: 30 minute
Portii: 4
Ingrediente:
• 1 lingurita de rozmarin uscat
• 1 lingurita cimbru uscat
• 1 lingurita oregano uscat
• 1/2 lingurita praf de usturoi
• 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat
• 1 lingura ulei de masline
• 450 g pulpe dezosate de pui, fara piele
• 2 catei de usturoi
• 2 cani de supa de pui, cu continut redus de sodiu si de grasimi
• 3 morcovi mari
• 350 g cartofi albi
• 2 rosii mici
Mod de preparare:
1. Intr-un castron mic, amesteca rozmarinul, cimbrul, oregano, praful de usturoi si piperul.
2. Incinge uleiul, la foc mediu spre mare, intr-o cratita nu prea inalta. Adauga carnea de pui și prajeste-o timp de 3 minute pe fiecare parte.
3. Adauga usturoiul tocat marunt si mai lasa 30 de secunde.
4. Adauga morcovii si cartofii, taiati cuburi, in tigaie, apoi presara amestecul de verdeturi aromate si amesteca, pentru a condimenta bine legumele si carnea.
5. Adauga supa de pui si lasa pe foc mare, pana incepe fiarba. Adauga si rosiile, spalate, dar intregi, cu tot cu coaja. Redu focul la mic, acopera cu un capac si lasa timp de 30-35 de minute, pana ce carnea este bine patrunsa, iar legumele s-au inmuiat.
Reteta fara gluten: In principiu, reteta nu are gluten, dar pentru a te asigura ca nu risti nimic, citeste etichetele de la ingredientele folosite. In mod special, cuburile de supa de pui pot avea gluten. Poti folosi in loc de supa de pui doar apa fiarta cu o ceapa (care se indeparteaza dupa fierbere) si un sfert de lingurita de sare.
Marimea unei portii: 1 pulpa si 1/4 cana de legume
Sursa: diabetes.org, Foto: Shutterstock
Informatii nutritionale / portie
23g carbohidrati; Calorii 260kcal; Proteine 21g; Total grasimi 9g; Grasimi saturate 2,1g; Zaharuri 3g; Fibre 3g; Colesterol 105mg; Sodiu 265mg; Potasiu 765mg
Inapoi la categorie