Supa de broccoli cu branza Cheddar
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Portii: 8
Ingrediente:
• 1 lingurita ulei de rapita sau ulei de porumb
• 1 ceapa mica, tocata marunt
• 2 catei de usturoi, tocati
• 450 g broccoli, tocat
• 2 cani de supa de pui cu continut scazut de grasime si de sodiu (dintr-un cub de concentrat de supa)
• 1/2 lingurita boabe de mustar uscate
• 1/4 lingurita piper macinat
• 1/8 lingurita sos de ardei iute (optional)
• un varf de cutit de sare
• 2 cani de lapte degresat (480 ml)
• 1/3 cana faina (45 g)
• 1/2 cana smantana (120 ml) cu continut redus de grasimi
• 50 g branza Cheddar, cu continut redus de grăsimi, rasa sau tocata
• 2 linguri parmezan tocat sau dat pe razatoare
Mod de preparare:
1. Intr-o oala, pune la fiert 1 litru de apa, iar cand da primul clocot adauga broccoli si lasa-l sa fiarba 2-3 minute. Scurge broccoli de apa si arunca apa in care a fiert. Separat, pune sa se faca supa de pui, din cubul de concentrat.
2. Toaca ceapa si usturoiul. Intr-o alta oala adanca, de supa, incinge uleiul, la foc mediu. Adauga in vas ceapa si usturoiul, apoi amesteca folosind o lingura de lemn. Lasa-le timp de 3-4 minute sau pana cand ceapa devine sticloasa, amestecand continuu.
3. Adauga in vas buchetele de broccoli, supa de pui, mustarul, piperul, sosul iute si sarea. Da focul de la mediu la mare, pana ce mancarea da in clocot, apoi da focul la mic si lasa sa fiarba timp de 3-4 minute sau pana cand broccoli se inmoaie bine, amestecand ocazional.
Daca vrei poti transforma supa intr-o supa crema mixand broccoli fiert cu un blender.
4. Intr-un castron mediu, amesteca faina cu lapte si apoi toarna combinatia in supă. Fierbe supa timp de alte 2 – 3 minute sau pana cand amestecul se ingroasa, amestecand ocazional.
5. Adauga smantana, branza Cheddar si parmezanul. Lasa la foc mic timp de 1-2 minute, sau pana cand se topeste branza. Se poate servi cu cateva crutoane.
Marimea unei portii: 3/4 bol de supa
Informatii nutritionale / portie
16g carbohidrati; Calorii 110kcal; Proteine 8g; Grasimi 2,5g; Grasimi saturate 1g; Zaharuri 7g; Fibre 2g; Colesterol 5mg; Sodiu 160mg; Potasiu 390mg
Inapoi la categorie