Reteta clasica de humus
Timp de preparare: 5 minute
Portii: 6
Ingrediente:
• 1 conserva de 400 g cu naut fiert
• 3 linguri de tahini (pasta de susan)
• 2 linguri de ulei de masline
• 3-4 catei de usturoi, tocati
• sucul de la 1 lamaie
• sare dupa gust
• piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Se scurge nautul din conserva si se clateste bine, pentru a indeparta sodiul in exces. Se scurge din nou.
2. Se combina toate ingredientele intr-un procesor de alimente sau un blender si se amesteca pana se omogenizeaza, obtinandu-se o pasta groasa. Se adaugă apă, dacă este necesar pentru a produce o textura buna a humusului.
3. Humusul se poate pastra la frigider, intr-un vas acoperit, pana la 5 zile.
Marimea unei portii: 60 g
Informatii nutritionale / portie
14g carbohidrati; Zaharuri 2g; Grasimi saturate 1,3g; Grasimi 10g; Proteine 5g; Calorii 155kcal; Fibre 4g; Colesterol 0mg; Sodiu 85mg
Inapoi la categorie