Panna cotta de vanilie cu fructe
O varianta cu un continut redus de grasimi a unui desert traditional italian.
Timp de preparare si gatire 40 minute; Timp pentru racire 3 ore; 6 portii
Ingrediente
• 4 foi gelatina (poti folosi si gelatina granule, dar vezi cantitatea conform instructiunilor de pe pachetul gelatinei)
• 30 g zahar pudra
• 4 linguri lapte
• 600 g iaurt
• 2 lingurite esenta vanilie
Pentru servire (sosul de fructe)
• 200 g capsuni
• zeama a doua lamai
• 1 lingura zahar pudra
• 200 g zmeura
• 100 g afine
Mod de preparare
1. Intr-un vas putin adanc inmoaie foile de gelatina in apa rece (min 5 minute).
2. Pune la incalzit, la foc mic, intr-un vas mic laptele cu zaharul si amesteca pana se dizolva. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba apoi opreste focul. Lasa sa se raceasca putin. Scoate foile de gelatina si adauga-le in lapte (dar laptele nu trebuie sa fie foarte fierbinte deoarece la peste 60°C gelatina isi pierde proprietatile), amesteca bine. Lasa la racit circa 10 min. Adauga iaurtul si vanilia, amesteca, apoi toarna compozitia in 6 forme (castronele).
3. Pune-le la frigider pana se intareste (circa 3 ore).
4. Pentru sosul de fructe: Mixeaza intr-un blender capsunile cu zeama de lamaie si zaharul. Pentru a servi, ia forma cu panna cotta care a stat la rece, introdu partea de jos intr-un vaz cu apa fierbinte pentru 10-15 secunde apoi rastoarna forma pe o farfurie pentru a scoate usor panna cotta.
5. Toarna sosul de capsuni pe desert si in jurul lui, apoi decoreaza cu restul de fructe.
Tip
• Poti folosi si alte fructe precum mango, piersici, nectarine sau cirese.
Sursa: diabetes.org.uk
Informatii nutritionale / portie (196 g)
23g carbohidrati; Grasimi saturate 1,8g; Grasimi 3.3g; Proteine 7,9g; Calorii 152kcal; Glucide 22g; Sare 0,2g
Inapoi la categorie