Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe

2 portii

Ingrediente

3 piscoturi, taiate in bucati 

2 linguri espresso sau cafea concentrata 

60 g crema de branza (sau branza proaspata tartinabila) cu continut redus de grasimi 

60 ml smantana cu continut redus de grasimi

2 linguri zahar* (poti inlocui zaharul cu indulcitor: verifica instructiunile de pe pachetul indulcitorului si foloseste o cantitate echivalenta pentru 2 linguri de zahar)

1 lingurita esenta vanilie 

50 g zmeura sau capsuni taiate

Optional: frunze de menta proaspete pentru decor


Mod de preparare

1. Imparte jumatate din bucatile de piscoturi in doua parti egale, pune-le in forme. Picura peste ele o lingura de cafea.

2. Intr-un castron amesteca crema de branza pentru a se inmuia. Adauga amestecand cu un tel smantana, zaharul si vanilia. Apoi incorporeaza fructele zdrobindu-le usor. 

3. Pune jumatate din compozitie peste piscoturile din forme. Adauga in mod egal bucatile ramase de piscoturi si stropeste-le cu restul de cafea. Peste ele pune restul cremei, acopera cu o folie de plastic si lasa la rece in frigider minim o ora. 


*In cazul folosirii indulcitorului, valorile nutritionale pe portie difera (estimativ: 127 kcal, 12 g carb, 6 g glucide). 

Sursa: diabeticlivingonline.com, Foto: Shutterstock

Informatii nutritionale / portie (196 g)

23g carbohidrati; Grasimi saturate 4g; Total grasimi 7g; Proteine 4g; Glucide 17g; Calorii 170kcal; Colesterol 42mg; Sodiu 81mg

Inapoi la categorie

Citeste si
Mic dejun cu oua si pasta de avocado
Paste cu bacon si rozmarin
Supa de broccoli cu branza Cheddar
Panna cotta de vanilie cu fructe