Tiramisu cu fructe
2 portii
Ingrediente
• 3 piscoturi, taiate in bucati
• 2 linguri espresso sau cafea concentrata
• 60 g crema de branza (sau branza proaspata tartinabila) cu continut redus de grasimi
• 60 ml smantana cu continut redus de grasimi
• 2 linguri zahar* (poti inlocui zaharul cu indulcitor: verifica instructiunile de pe pachetul indulcitorului si foloseste o cantitate echivalenta pentru 2 linguri de zahar)
• 1 lingurita esenta vanilie
• 50 g zmeura sau capsuni taiate
• Optional: frunze de menta proaspete pentru decor
Mod de preparare
1. Imparte jumatate din bucatile de piscoturi in doua parti egale, pune-le in forme. Picura peste ele o lingura de cafea.
2. Intr-un castron amesteca crema de branza pentru a se inmuia. Adauga amestecand cu un tel smantana, zaharul si vanilia. Apoi incorporeaza fructele zdrobindu-le usor.
3. Pune jumatate din compozitie peste piscoturile din forme. Adauga in mod egal bucatile ramase de piscoturi si stropeste-le cu restul de cafea. Peste ele pune restul cremei, acopera cu o folie de plastic si lasa la rece in frigider minim o ora.
*In cazul folosirii indulcitorului, valorile nutritionale pe portie difera (estimativ: 127 kcal, 12 g carb, 6 g glucide).
Informatii nutritionale / portie (196 g)
23g carbohidrati; Grasimi saturate 4g; Total grasimi 7g; Proteine 4g; Glucide 17g; Calorii 170kcal; Colesterol 42mg; Sodiu 81mg
Inapoi la categorie