De ce este activitatea fizica atat de importanta cand suferi de diabet?

Indiferent de tipul de diabet de care suferi, activitatea fizica regulata este extrem de importanta pentru starea ta de sanatate si stare generala de bine.

Citeste mai departe

Ai diabet? Ce trebuie sa stii inainte de a face sport

Activitatea fizica te poate ajuta mai mult decat crezi, daca suferi de diabet. Probabil stii deja ca este un bonus pentru sanatate inimii tale si ca te poate ajuta sa pierzi din…

Citeste mai departe

Diabetul si sportul: cand sa-ti monitorizezi nivelul de zahar din sange

Exercitiile te pot ajuta sa-ti imbunatatesti nivelul de zahar din sange, sa scazi riscul de boli de inima si infarct si, in general, iti imbunatateste starea de bine

Citeste mai departe

De ce imi scade uneori glicemia după sport? De ce variaza glicemia cand fac sport?

Glicemia scazuta este atunci cand nivelul de glucoză din sange scade sub 70 mg/dL (considerand un glucometrul care masoara sangele integral).

Citeste mai departe

De ce nu pot sa fac sport daca am cetone in organism?

Cand incepi sa faci sport, corpul tau se foloseste de doua tipuri de “combustibil” – zaharurile si acizii grasi din organism – pentru a genera energie.

Citeste mai departe

Sportul in diabetul zaharat de tip 1

Indiferent de tipul de diabet de care suferi, activitatea fizica este extrem de importanta pentru starea ta de sanatate.

Citeste mai departe

Sportul in siguranta la copii cu diabet de tip 1

Copiii care sufera de diabet zaharat de tip 1 si urmeaza un tratament cu insulina sufera un risc crescut de hipoglicemie in timpul sportului si dupa terminarea acestuia.

Citeste mai departe

Sfaturi pentru practicarea sportului in diabetul de tip 2

Exercitiile fizice sunt un factor cheie pentru o stare generala buna atunci cand suferi de diabet de tip 2 si ar trebui incluse in programul tau zilnic.

Citeste mai departe