Rinichii si nefropatia diabetica

Cauza numarul 1 in lume a insuficientei renale este nefropatia diabetica – o boala de rinichi care apare in diabet zaharat.

Citeste mai departe

Cetoacizdoza diabetica si cetonele

Cetoacidoza diabetica (CAD) este cea mai grava complicatie acuta, care, netratata, poate determina coma diabetica si chiar deces.

Citeste mai departe

Diabetul si hipertensune arteriala

Hipertensiunea arteriala (HTA) afecteaza aproape unul din trei adulti la nivel mondial, dar aproape doua din trei persoane cu diabet zaharat sufera de HTA.

Citeste mai departe

Riscul de accident vascular cerebral (AVC) in diabet

Cand ai diabet zaharat, indiferent de tipul acestuia, daca nu iti controlezi glicemia risti o serie de complicatii, printre care si un accident vascular cerebral, o situatie de…

Citeste mai departe

Gastropareza diabetica

Gastropareza diabetica se manifesta printr-o problema a stomacului, care nu isi mai poate goli continutul si astfel trecerea alimentelor prin el este incetinita.

Citeste mai departe

Hiperglicemia noncetozica hiperosmolara la diabetici

Coma diabetica hiperosmolara noncetozica este un sindrom grav, cel mai frecvent observat la persoanele in varsta.

Citeste mai departe

Precoma si coma diabetica

Precoma si coma diabetica sunt situatii extreme, care cer masuri de urgenta. E important sa stii cum se manifesta, mai ales daca ai un copil cu diabet zaharat de tip 1.

Citeste mai departe

Sfaturi pentru igiena orala in diabet

Daca ai diabet zaharat, indiferent de tipul acestuia, sanatatea dintilor si a gingiilor tale depinde de un bun control al glicemiei.

Citeste mai departe